Beyoncé, Cardi B, Flo Rida… Tämä 20-vuotias on supertähtien salainen ase

Suosiostaan vielä itsekin hämmennyksissä oleva tuottajalupaus tietää miten musiikkialan peliä pelataan.

Youtube

Kuinka moni parikymppinen voi sanoa, että hänen kättensä jälkeä löytyy useamman huippuartistin albumilta? Ei kovin moni, mutta Nija Charles voi. The Fader kertoi hiljattain New Jerseystä kotoisin oleva tuottajalupauksesta, joka kertoo ottaneensa tuottamisen ja laulunkirjoittamisen tosissaan 13-vuotiaasta lähtien. Luvattuaan ensin äidilleen, että hän saisi hyviä arvosanoja koulussa, sai Charles lahjaksi Casion sähköurut, joilla alkoi tehdä omia biittejään. Charles pääsi myöhemmin myös opiskelemaan musiikkia yliopistoon, mutta koulutus jäi kesken, kun ura lähti nousukiitoon.

Nija Charles on kirjoittanut sanoitukset kappaleisiin LoveHappy ja Heard about us, jotka löytyvät Beyoncén ja Jay Z:n The Carters -artistinimellä julkaistulta yhteisalbumilta Everything Is Love (2018). Tämän lisäksi hänen sanoituksiaan on kuultavissa esimerkiksi Cardi B:n albumilla Invasion of Privacy (2018) kappaleista Ring sekä I Do.

Lisäksi jutussa mainitaan, että hänen työstämiään kappaleita löytyy muun muassa Flo Ridan sekä Kid Inkin levytyksiltä.

Menestyksellä musiikkimaailmassa on valitettavasti kuitenkin myös varjopuolensa. Charles ei esimerkiksi tiennyt tekemiensä kappaleiden olevan menossa Cardi B:lle kuin vasta viikkoa ennen albumin julkaisemista. Hän ei ollut myöskään kuullut kyseiselle artistille kirjoittamiensa kappaleiden lopullisia versioita kokonaisuudessaan ennen kuin albumi oli ulkona.

Haastattelussa Charles jättää lisäksi tarkoituksella vastaamatta kysymykseen siitä, työskentelikö hän todella yhdessä, eli fyysisesti samassa tilassa, Beyoncén ja Jay Z:n kanssa.

Charles on siis pidetty aika lailla pimennossa työhönsä liittyvien asioiden suhteen, mutta hän ei vaikuta olevan siitä huolissaan. Tärkeimmäksi opikseen musiikkialalta hän nimittäin mainitsee ytimekkäästi sen, että on oppinut, miten peliä pelataan.

Kuuntele kappale Cardi B:n kappale Ring alta