Billboard-palkintogaala: Ed Sheeran ja Kendrick Lamar palkintorohmut, Kelly Clarkson toimi vastoin tuottajien toiveita

Janet Jackson on ikoni.

21.05.2018

Billboard Music Awards -gaala palkitsi viime yönä musiikkimaailman ansioituneimmat tahot. Kelly Clarkson toimi Las Vegasissa illan juontajana. Teksasilaisartisti otti kantaa vain paria päivää aiemmin hänen kotiosavaltiossaan tapahtuneeseen kouluammuskeluun.

Tapahtuman tuottajien toiveiden vastaisesti Clarkson pyysi kuulijoita ja katselijoita tarttumaan toimeen hiljentymisen sijaan.

”Hiljaisen hetken pitäminen ei toimi. Mitä jos käyttäisimme sen hetken toimintaan ja asioiden muuttamiseen? Miksemme muuttaisi sitä, mitä ympärillämme tapahtuu”, Clarkson sanoi.

Puheensa jälkeen Clarkson esitti potpurin tuoreita hittejä artisteilta kuten Kendrick Lamar, Ed Sheeran ja Imagine Dragons. Muista esiintyjistä mainittakoon Janet Jackson, joka teki ensimmäisen tv-esiintymisensä vuosiin. Hänet myös palkittiin gaalassa Icon-elämäntyöpalkinnolla. Klippejä illan esiintymisistä löytyy tästä klikkaamalla.

Edellä mainitut Lamar ja Sheeran olivat kummatkin ehdolla peräti 15 kategoriassa. Molemmat myös voittivat kuusi palkintoa, mutta Sheeran kenties veti pitemmän korren pokatessaan Top Artist -palkinnon.

Myös Bruno Mars oli ehdolla 15 kategoriassa, mutta lopulta sai palkintoja vain R&B-genrekategorioissa. Kappaleista parhaiten pärjäsi Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despacito, joka voitti peräti viisi biisikategoriaa. Vuoden bändinä palkittiin Imagine Dragons, joka putsasi pöydän myös rock-genrekategorioissa.

Camila Cabello oli yksi ainoista naisartisteista, joka voitti kategoriassa, jota ei oltu jaoteltu sukupuolen mukaan (Billboard Chard Achievement Award). Esimerkiksi Cardi B, joka oli ehdolla kahdeksassa kategoriassa, ei ollut edes mahtunut ehdokkaaksi vuoden rap-artistiksi (mutta voitti vuoden naisräppärin palkinnon).

Katso täydellinen lista palkinnoista ja palkituista tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa