Björkilta pian uutta musiikkia – levyn kansitaide maagisine metsän olentoineen ja sienirihmastoineen on häikäisevä

Musiikkia ihmisille, jotka osaavat bailata olohuoneissaan.

24.08.2022

Björk ilmoitti tänään sosiaalisen median kautta julkaisevansa pian uuden singlen, joka taas on ote hänen tulevalta albumiltaan. Fossora tulee olemaan artistin kymmenes studioalbumi, ja se seuraa vuonna 2017 ilmestynyttä Utopia-levyä.

Samalla kun tieto kohta ilmestyvästä Atopos-singlestä ilmaantui artistin Instagram-tilille, hän julkisti myös levyn kansitaiteen, joka on Björkille ominaiseen tyyliin huikaiseva. Hiljattain Björk antoi haastattelun The Guardianille, ja samassa artikkelissa kuvataan kuinka albumin kannessa Björk ilmentää ”hohtavaa metsän henkeä, jonka sormenpäät sulautuvat hänen kavioidensa alla levittäytyvään ihmeelliseen sienirihmastoon.”

The Guardianin mukaan Fossora-albumilta löytyvät kappaleet nimeltä Sorrowful Soil ja Ancestress tulevat olemaan tribuutteja Björkin edesmenneelle äidille nimeltä Hildur Rúna Hauksdóttir. Hän kuoli vuonna 2018.

Viime lokakuussa Björk kuvaili COVID-19 -pandemian hengessä albumin olevan suunnattu ihmisille, jotka ”muuntavat olohuoneensa klubeiksi”.

Lisää luettavaa