Black Sabbath -mestarit taas yhdessä – Ozzy Osbournen uusi single on Tony Iommin käsialaa, ja kuullaanpa biisissä miehen soittoakin

Osbournen 13. studioalbumi ilmestyy syyskuussa.

22.07.2022

Ozzy Osbournen 13. sooloalbumi Patient Number 9 ilmestyy osuvalla päivämäärällä 9. syyskuuta. Levyn ensimmäinen single, kitaristi Jeff Beckin tähdittämä nimikappale julkaistiin juhannuksena.

Albumilla vierailee Beckin lisäksi muitakin nimekkäitä kitaristeja. Levyllä kuullaan muun muassa Zakk Wylden, Eric Claptonin ja Pearl Jamista tutun Mike McCreadyn soittoa.

Vierailijoista kenties kiinnostavin on Osbournen vanha Black Sabbath -bänditoveri Tony Iommi. Albumilla on kaksi kappaletta, joissa kitaristilegenda esiintyy, ja niistä toinen on julkaistu tänään singlenä.

Degradation Rulesissa ei pelkästään kuulla Iommin soittoa, vaan mies on myös säveltänyt kappaleen. Biisin pahaenteinen alkuriffi ei jätä arvailun varaa sen tekijästä.

”Oli todella mahtavaa työskennellä Tonyn kanssa. Hän on riffimestari, sitä ei voi kiistää. Toivon vain, että nämä biisit olisivat olleet olemassa, kun teimme Black Sabbathin 13-albumia”, Osbourne kommentoi.

Tästä voisi siis päätellä, että tulevan levyn toinenkin Iommin tähdittämä kappale, No Escape From Now on ainakin osittain kitaristin säveltämä.

Kuuntele kappale ja katso alta sen seuraksi julkaistu Todd McFarlanen tekemä musiikkivideo.

Lisää luettavaa