”Bussi täynnä somalei” – Seksikäs-Suklaa ja Dosdela omistivat kappaleen Itä-Helsingille

06.05.2016

Ruudolfin perustama levy-yhtiö, Lihamyrsky on aloittanut Tumma toukokuu -kampanjan. Kyseinen kampanja kestää nimensä mukaisesti koko kuukauden ja sisältää viikottaisen julkaisun. Ensimmäinen julkaisu on lähiöoodi Niiku97.

Kappaleen esittävät Seksikäs-Suklaa ja Dosdela kommentoivat kappaletta tiedotteessa näin: ”Tiedätte varmaan, että jokaisessa lähiössä on oma urbaanilegenda. Päätettiin tehdä biisi urbaanistalegendasta, joka koskettaa meitä itä-helsinkiläisiä. Jengi on jauhanu tästä etukäteen ja ihan käsi sydämellä sanotaan et tää on tehny vain ja ainoastaan rakkaudella.”

Kertosäkeessä kuultava ”bussi täynnä somalei, niinku 97 Kontulan kentällä” viittaa vuoden 1997 tapahtumiin, jolloin skinheadit hyökkäsivät Kontulassa somalien kimppuun. Kappaleessa Instagramin puolelta erittäin tunnetut Seksikäs-Suklaa ja Dosdela vuorottelevat riimeillään. Jo alkupuolella biisissä tehdään viittaukset kertosäkeeseen: ”Sä tulit tilataksil, me tultii yödösäl.” ja ”Elämä on kovaa Kontulan kentällä, ne ei pysäyttänet meit ees maihinnousukengällä.”

Trap-henkinen biitti tekee kappaleesta erittäin agressiivisen. Vastapainoksi kuullaankin myös humoristisempia laineja. Yhtenä esimerkkinä Dosdelan räpätessä näin: ”parhaimmat pääl kun mä astuin Raxiin, söin niin paljon, lähin himaan taksil”. Kappale oli herättänyt huomiota jo ennakkoon ja todennäköisesti jatkossa vielä enemmän. Kuuntele biisi alta. Lihamyrsky jatkaa ”Tummaa toukokuuta” vielä kolmen viikottaisen julkaisun verran.

Lisää luettavaa