Chris Martin keskeytti Coldplayn keikan kesken kappaleen – pyysi yleisöä lopettamaan kuvaamisen

Yhtye innostui myös esittämään oman versionsa Kate Bushin jättihitistä.

21.08.2022

Coldplay kiertää parhaillaan Euroopassa viime vuonna ilmestyneen Music of the Spheres -albuminsa merkeissä. Ilmastoystävällisesti toteutettu rundi on todella massiivinen monessa mielessä: lavashow on näyttävä, ja yhtye on soittanut samoilla areenoilla useita kertoja peräkkäisinä päivinä. Esimerkiksi Lontoon kuuluisalla Wembley-stadionilla bändillä oli peräti kuusi keikkaa.

Konserteissa on kuultu harvinaisempia kappaleita ja cover-versioita, ja nähty vierailevia tähtiä. Lauantaisella Wembleyn-keikallaan yhtye innostui soittamaan ABBAn hitin Knowing Me, Knowing Youn, sekä Kate Bushin tänä vuonna hurjan suosion saavuttaneen Running up that Hill -kappaleen. Taltiointi jälkimmäisestä löytyy jutun lopusta.

Konserttien erikoisin osuus on kuitenkin liittynyt bändin omaan, vuoden 2014 Ghost Stories -albumilta poimittuun A Sky Full of Stars -biisiin. Yhtye on aloittanut kappaleen esittämisen normaalisti, mutta laulaja Chris Martin on keskeyttänyt soiton pitääkseen lyhyen puheen.

”Odottakaa hetki. Uskon, että pystymme vielä parempaan”, Martin sanoo eräällä Wembleyn-keikalla kuvatulla videolla.

”Yritetään uudestaan, mutta pyydän, että voisimme vetää yhden kappaleen ilman kännyköitä, ilman kameroita, ilman mitään laitteita, pelkästään ihmisten voimalla.”

Laulaja ilmoitti, että kappaleen jälkeen katsojat olisivat vapaita kuvaamaan kaiken haluamansa.

”Yhdistetään voimamme joukolla tämän yhden biisin ajaksi. Katsotaan, kuinka korkealle voitte hypätä ja kuinka kovaa voitte huutaa, ilman mitään ylimääräistä.”

Vaikka kappaleen keskeyttäminen on saatu vaikuttamaan spontaanilta, yhtye on toistanut samaa temppua lähestulkoon jokaisella keikalla siitä asti, kun kiertue alkoi Costa Ricasta tämän vuoden maaliskuussa. Siitä huolimatta fanit ovat antaneet puheelle suuret aplodit, ja Wembleyn-keikalta sen kuvannut fani kirjoittaa videonsa saatteessa, että ”keikan ehdottomasti hienoin hetki tapahtui tämän jälkeen”.

Kuuntele Martinin puhe ja Running up that Hill -versiointi alta.

@brogan.thomas

Without a doubt the highlight of the night came shortly after this video ended ❤️ #coldplay #motstour2022 #musicofthespheresworldtour #nophones

♬ original sound – Brogan Thomas

 

Lisää luettavaa