Coldplayn yhdeksäs albumi on valoisa matka keskelle taivaankappaleita

Toiveikas Music Of The Spheres -levy julkaistiin perjantaina.

Warner Music

Coldplayn edellinen albumi ilmestyi hieman vajaat kaksi vuotta sitten. Nyt yhtye palaa yhdeksännellä pitkäsoitollaan, joka julkaistiin perjantaina Parlophonen toimesta. Music Of The Spheres on nimensä mukaisesti korkeissa sfääreissä liitävä neljänkymmenen minuutin sessio, jonka aikana käsitellään valoisasti teemoja kuten toiveikkuus ja rakkaus.

Albumilta löytyy monta huomionarvoista kappaletta, jotka kuljettavat kuulijansa armollisesti kohti elämänmyönteisiä tunnelmia, mutta erikseen voitaneen mainita esimerkiksi Higher Power -single, jonka ensisoiton teki astronautti Thomas Pesquet Kansainvälisellä avaruusasemalla. Kappaleesta rakentui nopeasti kansainvälinen hitti, ja sitä on sittemmin uudelleenversioinut muun muassa Tiësto ja Zhu.

Albumille sisällytettiin myös biisi nimeltä My Universe, jossa vierailee BTS, ja joka on tähän mennessä kerännyt Youtubessa yli 100 miljoona katselukertaa. Viime viikolla Coldplay debytoi singlen ansiosta Yhdysvaltain Hot 100 -listan ykkössijalla, ja oli ensimmäinen kyseisen merkkipaalun saavuttanut brittiyhtye.

Levyllä vierailevat BTS:n lisäksi We Are King, Jacob Collier ja Selena Gomez, jonka kanssa tehdystä sydäntäsärkevästä mutta lempeästä Let Somebody Go -kappaleesta julkaistiin albumin ilmestymisen yhteydessä lyriikkavideo. Sen käsikirjoittivat Selena Gomez sekä Chris Martin yhdessä. Avaruudessa tähtipölyn ja taivaankappaleiden keskellä kelluva video on hyvässä linjassa albumin yleisen ilmapiirin kanssa, sillä planeetat ja universumin elementit ovat levyllä edustettuina sekä kansitaiteessa että kappaleiden nimissä, jotka koostuvat osaksi pelkistä planeetta- ja tähtiemojeista.

Coldplay lähtee levyn myötä maailmankiertueelle, joka ajoittuu ensi vuodelle. Music Of The Spheres World Tour -kiertueeseen liittyy suuri joukko kestävän kehityksen periaatteita, joita noudattamalla yhtye haluaa tehdä kiertueestaan mahdollisimman ympäristöystävällisen ja hiilineutraalin.

Kuuntele levy alta! Löydät sieltä myös tekstissä mainitut kaksi musiikkivideota.