Deadmau5, David Guetta ja Swedish House Mafia – tiskijukat sanasotasilla

Onko sähköinen tanssimusiikki mitään muuta kuin väsähtänyttä painikkeentökkimistä? Dj:t ovat vankasti erimielisiä siitä, kuinka monen cd-soittimen jälkeen voidaan puhua viihteestä isolla V:llä.

Kuva: NRK P3

Rolling Stone -lehti oli tässäkin takana, tietenkin. Aviisi julkaisi uusimmassa numerossaan kansijuttuna deadmau5in haastattelun. Joel Zimmerman, tuo tanssimaailman Kiroileva Siili – tai siis hiiri –, ei liikaa kumartele kollegoitaan. Netissä julkaistujen otteiden perusteella ainakin David Guetta saa tietää huutia:

”David Guettalla on kaksi iPodia sekä mikseri ja hän vain soittelee raitoja”, deadmau5 kuittailee.

Skrillex on niin ikään Zimmermanin silmissä pelkkä halveksittava läppärimuusikko. Itse hän toteaa olevansa huomattavasti ansioituneempi kansanviihdyttäjä, koska hänen keikallaan painellaan useampia nappuloita.

Dj-kollektiivi Swedish House Mafian Sebastian Ingrosso ei jättänyt pallokorvalle viimeistä sanaa, vaan vastasi – kuinka ollakaan – Rolling Stonessa. Ingrosson mielestä deadmau5 on juuri samanlainen painekkeentyrkkääjä kuin moisesta kauheudesta syytetyt Guetta ja Skrillexkin. Sen sijaan Swedish House Mafia on tietenkin täydellisesti toista maata: onhan heillä kokonaista neljä cd-soitinta ja kolme käsiparia hääräämässä.

No, historia lopulta tuominnee, kuinka monen painikkeen ja soittimen kattaus ansaitsee tulla kohdelluksi taiteena.

Deadmau5 ehätti samaisessa haastattelussa myös jatkamaan keväällä aloittamaansa Madonna-valitusta. Zimmerman oli ymmärtänyt popin kuningattaren promotoineen ekstaasia Ultra Music Festivalilla kysymällä: ”How many people in this crowd have seen Molly?” Mielleyhtymä on toki ilmeinen, koska Molly on MDMA-huumausaineen lempinimi – ja toisaalta Madonna itse juuri julkaisi MDNA-levyn ynnä kiertää planeettaa samannimisellä rundilla. Tuohtunut deadmau5 vaatii kaikista maailman ihmisistä juuri Madonnalta ”arvokkuutta”.

Kyseessä silti voi olla väärinkäsitys, sillä Madde on joka tapauksessa ehättänyt sivaltamaan siimahäntää Stereogum-lehden bongaamalla tweetillä, jossa hän kiistää jyrkästi huumemyönteisyytensä. Välispiikki oli kuulemma vain viittaus Madonnan ystävän, Cedric Gervaisin, lauluun nimeltä ”Have You Seen Molly?”.

Jäämme odottamaan, julkaiseeko Rolling Stone juhannuspyhien aikana uusia jatko-osia tanssipoppareiden kinasteluun.