Debyytti-ep esittelee määrätietoisen ja nasevasti sanailevan räppärin, jonka tekemisen tarve on kova – vierailijoiden joukossa Jami Faltin

Stafan Action ep on kuuden kappaleen tasalaatuinen kokonaisuus.

14.08.2022

Perjantaina ilmestyi Action ep -niminen projekti, joka on Stafa-artistinimellä räppäävän tekijän debyyttikokonaisuus. Stafaa on aiemmin kuultu vierailijana muun muassa Madboialin ja Skii6:n musiikissa, ja häneltä on ilmestynyt omakustanteisia kappaleita esimerkiksi Soundcloudiin jo vuonna 2018. Perjantaina ilmestyneen kuuden biisin paketin julkaisijana toimii KMK Entertainment, ja kappaleissa vierailevat Jami Faltin ja PM Daquan.

Action ep -kokonaisuus on kompakti keräelmä ilmeisen ajatuksella seulottuja kappaleita, jotka samaan aikaan kun esittelevät variaation Stafan ulosannissa, luovat yhtenäisen kuvan siitä, mikä Stafa on räppäreitään. Jonkin verran kappaleissa on kuultavissa asenteellisuutta, jota ei suoranaisesti uhoksi tai todisteluksi voi sanoa, mutta joka kuitenkin kielii siitä, että Stafan tahto tulla kuulluksi nimenomaan räppärinä on kova.

Pitkälti kappaleet kuitenkin kantavat vakuuttavasti itse itsensä, mikä sallii ep:n päätösraitana toimivan Aina liikkeel -biisin kaltaisen tyylikeinoiltaan verkkaisemman tunnustelun. Stafan tapa räpätä on kuitenkin ytimeltään terävä, päättäväinen ja paikoin myös naseva, mihin sopivat luontevasti teemat kuten omien arvojen suorapuheinen esiin tuominen sekä omien tavoitteiden määrätietoinen havittelu.

Action ep:n on tuottanut kokonaisuutena Lepa2k, Codaxin antaessa panoksensa kahteen kappaleeseen. Siitä päätellen, että kappaleiden bassovoittoinen ja säälimätön soundimaailma mukailee luontevan oloisesti Stafan määrätietoisia räppejä, on kyseessä juuri oikeiden tekijöiden yhteistyöprojekti.

Alta löydät Samat-kappaleen virallisen musiikkivideon sekä koko ep:n.

Lisää luettavaa