Debyyttisingle toi levytyssopimuksen artistille, jota kiehtovat öiset nyanssit ja ihmisten kohtaamisesta tulevat tarinat

Elsa Brotherus kertoo olevansa sosiaalinen seikkailija.

22.01.2023

Vild-levymerkille kiinnitetty Elsa Brotherus julkaisi perjantaina toisen singlensä. Viime vuoden toukokuussa omakustanteena julkaistu debyyttikappale Kämppiksii saa jatkoa tenhoavasti raukean Valomerkki-biisin muodossa, jossa käsitellään toiveikasta ihastuneisuutta tai jopa rakastuneisuutta. Kappaleen on säveltänyt yhdessä Elsa Brotheruksen kanssa Johannes Brotherus, joka vastaa myös tuotannosta. Miksaus on Jesse Vainion ja masterointi Henkka Niemistön tekemä.

20-vuotias laulaja-lauluntekijä kommentoi tuoretta kappalettaan näin:

”Valomerkki käsittelee mulle hyvinkin tuttua tunnetta siitä, miten rakastumisen myötä herää  epävarmuuksia ja menettämisen pelkoa. Kertojan äänestä kuuluu läpi myös se, miten helppoa  rakastuneena on elää hetkessä ja heittäytyä, koska jokainen hetki toisen kanssa tuntuu epätodellisen ihanalta. Mulle tämä on todellakin hyvän mielen biisi, se on täynnä toivoa.”

Latautuneesta teemastaan huolimatta kappaletta määrittää sen alkupuoliskolla erityislaatuinen rauha, joka välittyy melkeinpä kuin jännitteisenä pysähtyneisyytenä. Ei ole mikään hätä, sillä läsnä on se rakastumisesta seuraava euforinen olo, jonka vuoksi ihminen tuntee olevansa elämänsä huippukohdassa ja niin ollen tuskin haluaa kiirehtiä muuallekaan.

Kuitenkin jo ensimmäisessä kertosäkeessä biisi tempautuu valtoimenaan pyöriväksi diskolattiaksi, joka lupaa voimakkaan kiintymyksen johdosta heräävien pelkojen olevan pelkkiä mielen tuotteita vailla todellisuuspohjaa. Epävarmuuksien kuuntelemisen sijaan kappale kehottaa koko vapautuneella olemuksellaan nojaamaan menettämisen vastakohtaan, eli iloon ja luottamukseen. ”Tanssitaan lujempaa, kaiken muun voi unohtaa”, Elsa Brotherus kehottaa kantavalla äänellään, jonka läpi kuultaa erityisesti se mainittu ilo.

Brotheruksen oman kuvauksen mukaan hän on sosiaalinen seikkailija, jonka kiinnostus oppia muista ihmisistä, heidän elämästään ja persoonastaan on loputon. Uusien kohtaamisten mukanaan tuomat tarinat päätyvät usein Brotheruksen kappaleiden sanoituksiksi.

Kuuntele Valomerkki-kappale alta.

Lisää luettavaa