Denzel Curry teki levyllisen räppiä, eikä kirjoittanut sanaakaan ylös

Uutta Denzel Currya.

02.06.2019

Denzel Curry, Rage Against the Machine alkuvuodesta versioinut räppäri julkaisi uuden albumin Zuu. Levy on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle Taboo-albumille, joka teki jo selkeästi Currysta isompaa nimeä rap-kentällä.

Nyt on siis aika lunastaa kaikki odotukset tällä albumilla. Rick Ross vierailee levyllä, mutta muita vastaavia oikeasti isoja kihoja ei levyllä vieraile. Se ei toki kerro suosiosta sen enempää, etenkin kun Curry ja Ross ovat tehneet yhteistyötä ennenkin.

Levy on nopeilla kuunteluilla varsin vaikuttava kokonaisuus. Raikas ja varmasti helpottavakin tekele Taboon kaltaisen konseptialbumin jälkeen, jossa oltiin ajottain syvissä vesissä.

Jotain uutta levyllä on sekin, että enää Curry ei kirjoita riimejään ylös. Curry oli lukenut Gucci Manen elämäkerran ja Manehan ei biisejään kirjoittele ylös, vaan luottaa niin sanottuun vapaaseen sieluun. Toki Manen kaltaiselle räppärillä ei paljoa studiovuokrat lompakossa tunnu, joten mahdollisuudet ovat myös erilaiset.

Curry koetti vastaavaa tekniikkaa jo viime levyllä, mutta tällä levyllä se konkretisoituu. Curry kommentoi Fader-lehdelle, että kirjoittaessa saattaa jumittua, ”freestylen” kohdalla näin ei tapahdu.

Lue Faderin juttu täältä, levy löytyy suoratoistopalveluista. Rumban haastattelu Currysta löytyy taas täältä. Video kappaleesta Ricky taas löytyy alta.

Lisää luettavaa