Doja Cat versioi Holen ysäriklassikon – Courtney Love auttoi sanoitusten kanssa

"Hey, so glad you could make it / Yeah, now you really made it / Hey, so glad you could make it now."

11.02.2022

1990-luvun lopun ja vuosituhannen vaihteen musiikin vaikutukset ovat viime vuosina kuuluneet vahvasti tämän päivän popissa. Etenkin ysärin purkkapunkia on kanavoitu aivan valtavirtaisimmissa hiteissä. Millennium-revival näyttäisi vain eskaloituvan vuonna 2022: yksi tämän hetken valovoimaisimmista poptähdistä Doja Cat versioi vaihtoehtorock-yhtye Holen Celebrity Skin -klassikkobiisin.

Cover on tehty Taco Bellin Super Bowl -mainosta varten, mutta julkaistiin itsenäisenä singlenä tänään. Doja Catin versio pysyttelee varsin uskollisena alkuperäisteokselle. Lyriikkaa on kuitenkin hieman siistitty, ilmeisesti juurikin Super Bowlin konservatiivisia säädöksiä silmällä pitäen. Sluts on vaihdettu trashiksi ja hooker tiputettu kokonaan pois. Lähteiden mukaan alkuperäisbiisin kirjoittanut Courtney Love on auttanut Doja Catia sanoitusten päivittämisessä.

Holen Celebrity Skinillä on Spotifyssa hieman alle sata miljoonaa kuuntelukertaa, joten lienee vain päivien kysymys, milloin coverversio ohittaa suosiossa alkuperäisteoksen; Doja Catin singlet ovat keräänneet kuunteluja sadoista miljoonista yli miljardiin. Mitään negatiivista tässä ei kykene näkemään, Holen tutustuttaminen uudelle sukupolvelle on vain ja ainoastaan upea asia.

Lisää luettavaa