Dolly Parton vihjailee tekevänsä rokkilevyn: ”Olen halunnut tehdä Heartin tyylisen jutun jo vuosia”

Nähdäänkö kännykkäverkkoa Super Bowlissa mainostaneelta country-tähdeltä uusi aluevaltaus?

1960-luvulla uransa aloittanut countrylegenda Dolly Parton on yksi tämän vuoden ehdokkaista Rock and Roll Hall of Fameen.

Laulaja-lauluntekijän ohella kunniagalleriaan ovat ehdolla muun muassa Eminem, Rage Against the Machine, Judas Priest, Lionel Richie ja Kate Bush. Artistien ja musiikkialan ammattilaisten äänestämät voittajat julkistetaan toukokuussa.

Yhä aktiivisesti levyttävä Parton kertoi hiljattain Billboardin haastattelussa, että ehdokkuus tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

”En odota, että minut valitaan, mutta jos niin käy, julkaisen mahtavan rokkilevyn välittömästi ensi vuonna. Olen halunnut tehdä sellaisen, hieman Linda Ronstadtin tai Heartin tyylisen jutun jo vuosia”, laulaja kommentoi.

”Ehkä tämä on jokin merkki, että minun täytyy tosiaan tehdä se.”

Yli 50 studioalbumia levyttänyt Parton on valittu viimeisen neljän vuosikymmenen aikana jo seitsemääntoista eri kunniagalleriaan. Esimerkiksi historiallisesti merkittäviä ja aikaa kestäneitä kappaleita valikoivaan Grammy Hall of Fameen hänet on valittu jo kolmesti, viimeksi vuonna 2019.

Parton esiintyi myös eilen yöllä Suomen aikaan pelatun Super Bowlin mainoskatkoilla. Viime vuonna tähti kirjoitti uudet sanat 9 to 5 -hittiinsä Squarespace-yrityksen mainosta varten, mutta tänä vuonna hän pääsi esiintymään itse – vieläpä kummilapsensa Miley Cyrusin kanssa. Kaksikko tähdittää T-Mobile-yrityksen humoristista, varsin amerikkalaista mainosta, jossa kuulutetaan parempien matkapuhelinverkkojen perään. Operaattorijätti on luvannut lahjoittaa pätkästä 250 000 dollaria Cyrusin Happy Hippie -säätiölle, joka auttaa muun muassa kodittomia ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia nuoria.

Kaksiosainen mainos katsottavissa alla.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa