Eevil Stöö antoi harvinaislaatuisen haastattelun – lue sanasta sanaan, miten historiallinen tapaus eteni

Nyt puhuu Teosto-palkinnon voittaja.

20.05.2022

Eevil Stöön albumi Marsipan Wave oli yksi Teosto-palkinnon voittajista. Palkinnot jaettiin eilen Musiikkitalossa, ja tilaisuudessa koettiin äärimmäisen harvinaislaatuinen, jopa ainutkertainen tapaus: Eevil Stöö antoi haastattelun kutsuvierasyleisön – johon lukeutui muun muassa kulttuuriministeri Petri Honkonen – edessä.

Haastattelun suoritti Teoston viestintäpäällikkö Johanna Laitinen. Historiallisen painoarvon vuoksi litteroimme haastattelun sanasta sanaan kokonaisuudessaan.

Johanna Laitinen: ”Mulla on sulle ainakin yksi kysymys. Marsipan Wave, joka nyt sai Teosto-palkinnon, on soundimaailmaltaan selkeästi kepeämpi ja jollain tavalla iloisempi kuin aiemmat synkemmät levysi. Sä oot myös kertojana muuttunut: kun aiemmin puhuit itsestäsi kolmannessa persoonassa – Stöö sitä, Stöö tätä –, niin Marsipan Wavella tätä on vähemmän. Mitä sulle on tapahtunut?”

Eevil Stöö: ”Mä pelasin sen synkistelypelin läpi kokonaan, niin piti muuttaa tätä juttuu vähän. Kolmas persoona -juttu, se oli salajuoni. Mä kelasin, että jos mä 20 vuotta räppään ja jokaisessa biisissä sanon 10 kertaa mun nimen, niin kaikki tulee muistan sen. Ja täs mä nyt oon.”

Johanna Laitinen: ”Okei, kiitos.”

Lisää luettavaa