Eka demo oli paras? Dave Grohl esitteli yleisölle demonauhan, josta sai alkunsa yhtye nimeltä Foo Fighters

Foo Fighters

Foo Fightersin nokkamies, Nirvanan entinen rumpali Dave Grohl toimi tämän vuoden Record Store Dayn (18.4) ”suurlähettiläänä” ja julkisti sen kunniaksi Nirvana-ajan soolodemojaan. Grohl kertoo Rolling Stone -lehdelle, että nämä demot olivat alkusysäyksenä bändille, joka nykyään tunnetaan nimellä Foo Fighters.

Songs From The Laundry Room nimellä kulkevan varsin hyvällä äänenlaadulla varustetussa neljän kappaleen soolo-ep:ssä on joukossa kaksi kappaletta Foo Fighters -debyttialbumilta ja kaksi täysin ennen julkaisematonta esitystä.

Toinen julkaisemattomista kappaleista on cover Kim Wilden kappaleesta Kids in America, toinen taas vahvasti Nirvanalta kalskahtava Empty Handed. Jälkimmäistä Grohl luonnehtii kokeiluksi siltä ajalta, kun hän ei ollut vielä ollut varsinaisesti laulunkirjoittaja saati laulanut bändissä. Kappaletta ei hänen pitänyt ikinä edes julkaista missään, koska hän ei pitänyt omasta lauluäänestään.

Jos jollakulla on tässä asiassa yhteneväinen mielipide Grohlin lauluäänestä, on heille lisää huonoja uutisia luvassa. Dave Grohl nimittäin kertoo Rolling Stonelle, että hänellä on samalta ajalta vielä 15-20 täysin ennen julkaisematonta kappaletta.

Ep:n julkaisun lisäksi Grohl kunnostautui muutenkin suurlähettilään tittelissään, kun Foo Fighters heitti keikan ohiolaisessa levykaupassa. Kaiken lisäksi alun perin Grohlin ei pitänyt edes ep:tä Levykauppapäivänä julkaista, vaan bootleg-äänite Foo Fightersin aivan ensimmäisestä keikasta, Seattlesta vuodelta 1995. Bootleg on kuitenkin kadonnut, ja etsinnät ovat käynnissä. Ennen sen löytymistä voit kuunnella ep:tä alta.