Ellaella näyttelee kauhupakohuoneissa ja Lintsin kauhuradalla, mutta musiikissaan hän romantisoi elämää

Ellaella kertoo Rumban haastattelussa tehneensä nuorena kovasti töitä ujoutensa voittamiseksi, jotta uskaltaisi esiintyä ja tehdä musiikkia.

25.11.2023

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Maaria, ja sen löydät täältä.

25-vuotias Ellaella julkaisi debyytti-ep:nsä marraskuun 17. päivä. Suomen musiikin kautta ilmestynyt Haluu mua -ep käsittelee artistin herkkää elämänvaihetta, jonka aikana hän rakastui, ahdistui ja erosi.

”Kaikki kappaleet käsittelevät tätä suurien tunteiden elämänvaihetta ja sen tärkeitä hetkiä”, Ellaella sanoo.

Ellaella tekee nykypäivän popia Aliisa Syrjän ja Ellinooran tapaan. Haluu mua -ep:n ensimmäinen single Ilkee huomioitiin YleX:n Nosteessa-osiossa, ja kesän lopussa ilmestynyt Näit iltoja -biisi soi YleX:n Uuden musiikin X:n viikon biisinä.

Silloin kun ei tee musiikkia, Ellaella ohjaa pakopelejä ja näyttelee kauhupakohuoneissa ja Linnanmäen kauhuradalla.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Kuuntelen tällä hetkellä repeatilla Troye Sivanin uutta levyä ja erityisesti kappaletta One of Your Girls. Siinä on mielettömän upeat sanoitukset ja tuotanto. Kappaleessa yhdistyvät erityisesti kaikki elementit joista inspiroidun. Rohkeus, leikkisyys, runollisuus ja sellainen hieman melankolinen haikeus.”

Mist sä tuut?

”Mä tulen alun perin Keravalta, mutta olen asustellut jo noin 6 vuotta Helsingissä. Olen tuore artisti Suomen musakentällä, ja julkaisin juuri mun ihan ensimmäisen kokonaisuuteni Haluu mua -ep:n. Olen siitä ihan mielettömän onnellinen! Vaikka olen julkaissut omaa musaa vasta vuoden ajan, olen jo pitkään opiskellut ja tehnyt paljon muusikon töitä. Suomen musiikki nappasi mut noin vuosi sitten omaan talliinsa, ja siitä julkaiseminen lähti.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Tiesin haluavani artistiksi silloin kun joskus ala-asteella ollessani näin ekaa kertaa Miley Cyruksen Disney Channelilla esiintymässä. Mä rakastuin! Tiesin että tuo on se mitä mä haluan, ja kirjaimellisesti siitä päivästä lähtien olen tehnyt töitä sen eteen. Rakastin pienestä asti tehdä musiikkia ystävien kanssa ja kehittää erilaisia esityksiä. Vaikka olin pienenä tosi ujo, mun sisällä oli niin suuri palo esiintyä ja tehdä musaa, että tein tosi paljon töitä ujouteni kanssa uskaltaakseni paremmin.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Mun omaan taiteeseen on selkeästi vaikuttanut eniten Lana Del Rey. Hänen tarinankerrontansa, syvä alttosoundinsa ja dramaattisuutensa oli jotain, mitä en ollut ikinä nähnyt tai kuullut. Olen ottanut aika paljonkin vaikutteita omaan musaani häneltä, ja juuri noita samoja elementtejä. Musta elämää pitää romantisoida, ja sellaisia tarinoita on ihanaa kirjoittaa kappaleisiin!”

Kuva: Lisa Nikula

Supervoimasi?

”Mun supervoima on varmaan sellainen hyvin karismaattinen tulkitseminen niin äänitettynä kuin livenäkin. Mä rakastan saada yleisön seisomaan varpaillaan jännityksestä. Ah, se on ihanaa!”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Rakastuisin eläväiseen ja romanttiseen tarinankerrontaan, ja ehkä siihen, että koskaan ei ihan tiedä, mitä seuraavaksi tulee. Tykkään tehdä erilaisia kappaleita, enkä jaksa noudattaa mitään tiettyä kaavaa.”

Ellaella?

”Mun musiikkini on herkkää mutta samaan aikaan tosi vahvaa. Rakastan leikkiä ääripäillä, ja se näkyy niin sanoituksissa kun tuotannoissa. Rakastan käyttää jotain akustista ja jotain elektronista, ja jouset ovat aina plussaa. Kirjoitan aina todellisista tapahtumista, koska niissä on eniten tunnetta ja kerrottavaa.”

”Mulle tärkeintä artistina on koskettaa ja saada musalla perhosia mahaan. Ei ole mitään sen parempaa fiilistä!”

Lisää luettavaa