ELMU sr:n säätiörahahaku auki – näin voit hakea apurahaa pieneenkin tapahtumaan

Haku jälleen auki!

04.04.2024

Elävän musiikin säätiö ELMU sr jakaa jälleen tänä vuonna yli 50 000 euroa apurahaa konserttitoiminnan järjestämiseen, tapahtumien vastuullisuuden edistämiseen ja koulutukseen. Säätiörahaa voi hakea esimerkiksi yksittäisten konserttien järjestämiseen, konserttien sarjaan tai festivaalitoimintaan. Apurahan suuruus vuonna 2024 on 1 000 – 5 000 euroa. Hakija voi olla tapahtuman järjestäjä tai esiintyjätaho itse.

Tapahtumajärjestäjien vastuullisuustyön kehittämiseen voi hakea 1 000 – 3 000 euron suuruisia apurahoja. Säätiö haluaa kannustaa järjestäjiä edistämään oman tapahtumansa tai tapahtumapaikkansa vastuullisuutta konkreettisin tavoin, esimerkiksi ympäristösertifikaatein. Myös sosiaalisen yhdenvertaisuuden edistämistä toteuttavien hankkeiden läpiviemiseen tai henkilöiden palkkaamiseen voi hakea rahallista tukea.

Elävän musiikin säätiöltä voi hakea myös apurahaa kouluttamiseen ja kouluttautumiseen. Tukisummat on suunnattu esimerkiksi oman ammattitaidon kehittämiseen tai tiedon jakamiseen, muun muassa seminaarien, ammatillisen opetuksen ja kurssien muodossa. Koulutusapurahaa voi hakea 1 000:sta 2 000:een euroon.

Lisätietoa apurahojen hakemisesta löytyy säätiön verkkosivuilta. Hakukausi on tänä vuonna avoinna 8.–28.4. Päätökset myönnetyistä apurahoista tehdään toukokuun loppuun mennessä ja apurahansaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Päätökset julkaistaan myös säätiön sivuilla toukokuun lopussa.

Lisää luettavaa