Emma-gaala järjestetään toukokuussa – tapahtuma luopuu sukupuolisidonnaisista kategorioista

Ehdokkaat julkistetaan 21. tammikuuta.

25.11.2020

Emma-gaala järjestetään alkuvuoden sijaan poikkeuksellisesti toukokuussa. Suomalaista musiikkia juhlitaan ja palkitaan Hartwall-areenalla perjantaina 14. toukokuuta. Paikan päälle myydään lippuja ja gaala nähdään suorana lähetyksenä Neloselta.

Emma-ehdokkaat julkistetaan torstaina 21. tammikuuta. Ensi vuonna palkintoja jaetaan kaikkiaan 21 ehdokassarjassa, joista vuoden kotimainen artisti/yhtye valitaan yleisöäänestyksellä. Kategoriat ovat pääosin ennallaan, uusina mukana ovat Vuoden striimatuin ulkomainen biisi sekä Vuoden artisti, joka korvaa aiemmin olleet Vuoden naisartisti- ja Vuoden miesartisti -sarjat.

”Olemme keskustelleet aiheesta jo muutaman vuoden ajan ja seuranneet siitä käytävää keskustelua myös kansainvälisesti ja nyt tuntui sopivalta hetkeltä luopua erillisistä sarjoista”, Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrä kommentoi sukupuolisidonnaisten sarjojen poistumista.

Näiden ehdokassarjojen lisäksi Musiikkituottajat ry:n hallitus jakaa Vuoden vienti-Emman, erikois-Emman ja kultaisen Emman.

Turvallisuus- ja hygienia-asioista Emma-gaala tiedottaa näin: Asiakkaiden turvallisuus on tapahtumajärjestäjälle tärkein prioriteetti. Areenan yleisökapasiteetti on rajoitettu ja katsomolohkoittain paikalle otetaan maksimissaan puolet areenan normaalikapasiteetista, jotta turvavälit säilyvät. 

Emma-gaala noudattaa viranomaisten sen hetkistä ohjeistusta kasvomaskien käytöstä ja edellyttää katsojilta kasvomaskin käyttöä, mikäli viranomaisohjeistus kasvomaskien käytöstä on tapahtuma-aikaan voimassa. Areenalla on saatavilla käsidesiä ja normaalit käsienpesumahdollisuudet wc-tiloissa. Tarkemmat ohjeet päivittyvät Ticketmasterin tapahtumasivulle lipunmyynnin alettua perjantaina 27. marraskuuta klo 9.

Ohjeita päivitetään tarvittaessa tilanteen muuttuessa.

”Seuraamme tarkasti aluehallintoviranomaisten ohjeita. Mikäli viranomaiset niin sallivat, on mahdollista, että tapahtumaan myydään enemmän paikkoja viranomaissääntöjen ja ohjeiden mukaisesti. Koko tapahtuman henkilökunta on varustautunut tarvittavin suojavarustein”, kommentoivat Kyyrä ja Nelonen Median tapahtumapäällikkö Marko Salo.

Emma-gaalan arvot ja säännöt löytyvät sen kotisivuilta.

Emma-gaala 2021
Pe 14.5.2021
Hartwall-areena, Helsinki

Liput tulevat myyntiin perjantaina 27.11. klo 9 Ticketmasterissa.

Suora tv-lähetys Nelosella 14.5.2021 klo 19.00–21.30.

Lisää luettavaa