Ensi vuoden Euroviisut järjestetään Liverpoolissa

”Haluamme järjestää sellaisen show'n, josta Ukrainakin on ylpeä.”

08.10.2022

Euroviisut järjestetään tavallisesti edellisvuoden kilpailun voittajan kotimaassa. Tänä vuonna viisut voitti ukrainalainen Kalush Orchestra, mutta seuraavia Euroviisuja ei voida järjestää maassa sotatilanteen vuoksi.

Heinäkuussa varmistui, että viisut pidetään Isossa-Britanniassa. Maan edustaja Sam Ryder sijoittui Space Man -kappaleellaan toiseksi tämän vuoden kisassa.

Nyt kisojen isäntäkaupunki on varmistunut: vuoden 2023 Euroviisut järjestetään Liverpoolissa. Brittiläinen juontaja, koomikko ja euroviisukommentaattori Graham Norton vahvisti tiedon BBC:llä perjantaina.

Ukrainan Kalush Orchestra, joka luonnollisesti esiintyy viisuissa edellisvuoden voittajan roolissa, kertoo olevansa tyytyväinen päätökseen.

”Vaikka meillä ei ole ollut vielä mahdollisuutta vierailla siellä, kaupungin musiikillinen perintö tunnetaan ympäri maailmaa. Se, että pääsemme soittamaan samassa paikassa, jossa The Beatles aloitti aikoinaan, tulee olemaan kokemus, jota emme unohda koskaan!”, yhtye kommentoi.

Liverpoolin alueen pormestari Steve Rotheram iloitsee voittoa toteamalla, ettei yksikään toinen kaupunki ole yhtä kokenut tai pätevä, tai ”laita pystyyn yhtä kovia juhlia kuin me”. Liverpoolin suurin haastaja isäntämittelössä oli Glasgow.

”Haluamme järjestää sellaisen show’n, josta Ukrainakin on ylpeä. Olemme tehneet kovasti töitä sisarkaupunkimme Odesan kanssa varmistaaksemme, että tämä on yhtä lailla Ukrainan kuin meidän juhlamme”, Rotheram kommentoi.

Iso-Britannia on järjestänyt viisut aiemmin kahdeksan kertaa, mutta viimeisimmästä isännöinnistä on aikaa jo 25 vuotta.

Ensimmäinen semifinaali järjestään 9. toukokuuta, toinen 11. toukokuuta ja itse finaali 13. toukokuuta. Ukraina on automaattisesti mukana finaalissa voittonsa ansiosta.

Lisää luettavaa