Ensinäytössä Astrid Swanin uutuusvideo, jonka ideaa laulajatar katui kuvauksissa katkerasti

Four Months to Kill, tuumaa Astrid Swan uudella videollaan ja peittyy maaliin.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Mikko Litmanen

Esittelemme Timo Wrightin ohjaaman tuoreen Astrid Swan -videon, jota tehdessä on saattanut mennä pari mekkoa pilalle. Videolla roiskitaan artistin päälle maalia oikein huolella, ja paksun värimömmön lentämisestä saadaan nättejä hidastuksia. Katso alta.

Miten Astrid itse muistelee videon tekemistä? Tässä pieni selonteko:

”Tapasin ohjaaja Timo Wrightin Naistenlinjan kamppanjatapaamisessa viime keväänä, jolloin oli puhetta yhteistyöstä yhteen ihan muuhun juttuun. Sitten tuli aika tehdä mulle video kun levy alkoi olla valmis, mut sitä toista proggista ei oltu koskaan tehty. Ajattelin, et olis kuitenkin mielenkiintoista nähdä millaisen videon Timo tekisi, joten kysyin sitä mukaan. Timo oli helppo ja suostui heti.

No sitten videon sisältö. Ensin Timo toivoi, että videolla rikotaan oikea piano, mutta pitkän väännön jälkeen päädyin siihen, ettei se nyt vain käy minulle. Timo oli pitkään hiljaa, mutta sitten se vastasi, että uudella videolla mä heitän vastaantulijoita maalilla. Olin innoissani. Vähän ennen kuvauspäivää kävi ilmi, että oli paljon fiksumpaa laittaa mut maalin uhriksi. Ei tarvinnut avustajia. Tää oli kyllä ihan Timon idea. Jostain syystä mä suostuin kakkosideaan ilman vastusteluja.

Video kuvattiin juuri sinä viikonloppuna, kun syksy todella päätti viilentää ilman. Mä olin kuvitellut, että maalia tulisi noin pienen Cambell’s soup -annoksen verran kerrallaan, joten oli aika shokki kuulla, että sitä meinataan kaataa mun päälle 10 litraa kerralla. Olo oli todella hirveä, kun aloin olla kuvausten aikana ihan märkä. Kaduin kyllä moneen kertaan, että olin suostunut ilman mitään vastustusta olemaan maalin kohde. Melkein lopussa alkoi sataa, ja pääsin kuvaajan autoon lämmittelemään. Toivoin siellä, että kuvaukset loppuisivat siihen, mutta ei: sade loppui ja mun päälle kaadettiin vielä 20 litraa elintarvikevärjättyä piimää. Lopputulos on kuitenkin niin hieno, että kylmyys ja kauheus tuntuvat jo ihan sopivalta uhraukselta.

Videon tunnelma sopii kappaleeseen. Visuaaliset elementit keskustelevat musiikin kanssa. Mitään lyriikoiden yksityiskohtaista kuvitusta siinä ei todellakaan ole, mikä on helpottavaa. Leikkaukset tosin menevät kauniisti musiikin kanssa yhteen. Ei liikaa sälää, vaan syvää tunnelmaa.”

Four Months To Kill from Astrid Swan on Vimeo.