Father John Misty julkaisee levyn huhtikuussa – tällä viikolla tulivat pihalle musiikkivideo ja lyhytelokuva

“Where did they find these goons they elected to rule them?” Kysytään musiikkivideolla, kun Donald Trump vilahtaa kuvissa.

Donald Trumpin valinta USA:n presidentiksi ja maailmanmeno on murtanut jonkinlaisen padon Joshua Tillmanin päässä. Miehellä on tällä hetkellä paljon sanottavanaan, eikä hän jätä tilaisuuttaan käyttämättä.

Jo aiemmin tällä viikolla Father John Misty julkaisi Pure Comedy -musiikkivideon, joka on koottu animaation lisäksi erilaisista videoklipeistä esimerkiksi Trumpin virkaanastujaisista ja luonnokatastrofeista. Vilahtavathan videolla myös Pepe the Frog -meemi ja Kanye West. Vain pari päivää myöhemmin hän julkaisi vielä lyhytelokuvan levynteosta sekä esseen, jossa hän käsittelee levyn inspiraation lähteitä.

How’s this for irony? Their idea of being free is a prison of beliefs that they never ever have to leave.

Father John Mistyn edellinen I Love You, Honeybear -albumi oli valtava arvostelumenestys. Seuraava albumi on jo lähes nurkan takana, sillä Pure Comedy -albumi julkaistaan 7. huhtikuuta.

Uudella singlellään Father John Misty jatkaa samanlaista amerikkalaisten protestilaulujen perinnettä, jonka Woody Guthrien ja Bob Dylanin kaltaiset kansanmiehet aloittivat jo kauan sitten. Teatraalisen tyylinsä mukaisesti lauluntekijä lataa uudella Pure Comedy -kappaleellaan täyslaidallisen kritiikkiä kotimaansa nykymenoa kohtaan.

These mammals are hell-bent on fashioning new gods so they can go on being godless animals.

Sekä musiikkivideo että lyhytelokuva löytyvät tästä alapuolelta. Lähes 2000-sanainen essee löytyy Pitchforkista. Bears, man.