Feministinen Matriarkaatti-duo räppää naisten seksuaalisuudesta: ”Petri Nygårdin känniä ihannoiva bileräp ei ole enää tätä päivää”

Matriarkaatti julkaisi videon Märkää-kappaleeseensa.

07.07.2023

16. päivä kesäkuuta julkaistiin rap-duo Matriarkaatin Märkää-sinkku heidän tulevalta kakkosalbumiltaan. Matriarkaatti perustettiin vuonna 2017, ja tiedote kertoo, miten ”se on valaissut skenen naisvihaisia nurkkia niin puheissa, räpeissä kuin yöelämässäkin. Viime vuonna ilmestyneellä debyyttialbumillaan duo nosti keskiöön suomiräp-skenen ja laajemmin koko yhteiskunnan epätasa-arvokysymyksiä ja henkilökohtaisia vitutuksen aiheita.”

Kappale on inspiroitunut Petri Nygårdista. Matriarkaatin muodostavat räppärit Adikia ja Mon-Sala. Mon-Sala kertoi kappaleesta tuolloin seuraavaa:

”Petri Nygård on jo yhdistäny märkää ajatuksessa alkoholin ja seksin nii me haluttiin kiepauttaa se tarina toisinpäin, jolloin käsky ”anna sitä märkää” kääntyykin muotoon ”mä annan sitä märkää”. Jenkeissä naiset on räpännyt välillä tosi graafisesti seksistä ja seksuaalisuudesta ja se on ollut voimaannuttavaa. Hottismimmit on ollut niin usein vaan räppibiisien aiheina tai taustatanssijoina. Onkin mielenkiintoista ja fresh kuulla kun ne ennen objekteina olleet hottismimmit alkaa itse räppää ja twerkkaa.”

Adikia kertoi biisistä puolestaan seuraavaa:

Märkää näyttää että seksistä voi kirjottaa alistamatta ketään. Kirjotettiin hauska biisi, joka on kuitenkin kuuma ja jonka tahtiin voi graindaa tanssilattialla. Petri Nygårdin alkoholia ja känniä ihannoiva bileräp ei ole enää tätä päivää ja biisi onkin saanut vaikutteita sober curious -liikkeestä. Toivotaan, että Märkää-biisistä tulee vuoden 2023 seksihelle-kesän anthem ja se innostaa jengiä nauttimaan omasta seksuaalisuudestaan yksin tai muiden kanssa. Tulevalla levyllä on tarkoitus tutkia tätä samaa aihetta, seksiä ja nautintoa, vielä enemmän ja jos mahdollista vielä roisimmin.”

Nyt kappaleesta on saatu myös video. Videon on ohjannut Lotte Laitinen, ja se on kuvattu kylpyammeessa, akvaariossa sekä uima-altaassa. Se jatkaakin kappaleen märkää tunnelmaa.

Videon ohjaaja kertoo biisistä seuraavaa:

”Ennen kuvauksia keskusteluissa niin Adikian ja Mon-Salan kuin muunkin työryhmän kanssa, esiin nousi yhä uudestaan 2000-luvun alussa pyörinyt australialainen H20 -nuortensarja, ja oivalsin pian koko tuotannon toteuttavan jo arkistoitua merenneitounelmaansa. Seksin ja seksuaalisuuden lähestyminen leikillisin keinoin tuntui myös välttämättömältä. Seksihän on parhaimmillaan hauskaa tai vähintäänkin mieltä nostattavaa. Vesi kuvastaa elementtinä biisin teemaa täydellisesti. Se on virtaava, alati muuttuva ja jälleen kerran leikillinen – kaikkea mitä seksuaalisuuskin voi olla!”

”Työskentely feministisen työryhmän kanssa on todella voimauttavaa. Sisällön lisäksi meille merkittävää on se miten ja ketkä sisältöä ovat tekemässä. Kiitos videosta kuuluu siis koko työryhmälle”, tiedote kertoo.

Katso video alta.

Lisää luettavaa