Frank Zappa palaa lavoille hologrammina – ”Tämä aivot sulattava show juhlistaa Frankin musiikkia ja hänen luonteenomaista surrealistista visiotaan ja huumorintajuaan”

The Bizarre World of Frank Zappa -kiertue lähtee käyntiin vuoden lopulla.

Frank Zappa
Frank Zappa. Kuva Wikimedia commons

Edesmenneiden taiteilijalegendojen hologrammit lavalla on konsepti, josta voi olla parhaimmillaankin lähinnä ristiriitaista mieltä.

Nyt on kuitenkin julkistettu hologrammikiertue, joka oikein tehtynä voi jopa olla luova, mielikuvituksellinen ja oikeasti viihdyttävä: Frank Zappa lähtee maailman lavoille vuoden 2018 loppupuolella.

Ei pelkästään siksi, että mukaan on saatu timantinkovia Mothers of Invention -tyyppejä: kiertueen taustabändiin kuuluvat muun muassa Ray White, Mike Keneally, Scott Thunes, Robert Martin ja Joe “Vaultmeister” Travers. Vieraileviksi tähdiksi on varmistunut ihan muutamia mainitaksemme Steve Vai, Vinnie Colaiuta, Warren Cuccurullo, Ian Underwood, Napoleon Murphy Brock ja Ed Mann.

Näitä soittajia lähtisi moni katsomaan ihan ilmankin Zappaa.

Hologrammikonseptin houkuttelevuutta kuitenkin lisää moninkertaisesti se, että ilmeisesti show on rakennettu erittäin zappamaisen luovalla otteella ja vähän kieli poskessa.

“Futuristina ja hologrammi-intoilijana Frank rikkoi pelottomasti taiteellisia rajoja. Kunnioittaaksemme hänen väsymätöntä henkeään haluamme tehdä saman näin 25 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tämä aivot sulattava show juhlistaa Frankin musiikkia ja hänen luonteenomaista surrealistista visiotaan ja huumorintajuaan.”

”Puskemme sen rajoja, mitä hologrammien kanssa on aiemmin livenä nähty. Lavalla herätetään henkiin Frankin biiseistä ja mielikuvituksesta kumpuavia tilanteita, tavaroita, paikkoja ja tarinoita ensimmäistä kertaa ikinä. Annamme Frankin musiikille visuaalisen muodon, jotta hänen omat piirroksensa, hänen levyjensä klassinen kansitaide sekä hänen biisiensä päähenkilöt voivat kaikki tavata ja esiintyä yhdessä lavalla.”

Näin julistaa Zappan poika Ahmet tiedotteessa. Hän muistuttaa samalla, että isä Zappa itse oli massiivisen viehättynyt 3D-teknologiasta ja hologrammeista, eli tässä nimenomaan kunnioitetaan miehen omia toiveita.

”Tämä on rakkauskirje ja matka, jolla juhlistamme Frank Zappan taiteellista neroutta.”

Zappa-hologrammin on toteuttanut sama Eyellusion-yhtiö, joka loi myös Ronnie James Dion maailmaa kiertäneen virtuaalihahmon. Rumba ehtikin hieman pohtia konseptin potentiaalia jo viime vuonna, kun Zappa-version työstäminen firman kanssa aloitettiin.