Hologrammit ovat nousemassa uudeksi varteenotettavaksi livekeikkakokemuksen muodoksi – nyt myös Roy Orbison lähtee hologrammikiertueelle

Hologrammit ovat hitaasti tulemassa jäädäkseen.

22.10.2017

Tulevaisuudessa konserttimarkkinoilla voi olla siivun ottajana myös hologrammiartistit. Japanissa fiktiivinen hologrammilaulaja Hatsune Miku on jo vuosia ollut valtavassa suosiossa, ja nyt vaikuttaa siltä, että hologrammihahmoja ei tarvitse keksiä enää tyhjästä.

Edesmennyt hevilegenda Ronnie James Dio lähtee hologrammina kiertueelle loppusyksystä. Dion livevideoista muokattu Dio-hologrammi esiintyy ja ”laulaa” keskellä, ja laulajan vanhat bändikaverit soittivat livenä taustalla.

Kiertue on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Sitä syytetään kuolleella rahastuksesta ja muiston häpäisemisestä. Samalla kiertue on herättänyt myös paljon kiinnostusta.

Nyt näyttää siltä, että suhtautuminen on muuttumassa. Syyskuussa kerrottiin, että Frank Zappa lähtee kiertueelle hologrammina, taustallaan vanha bändinsä ja poikansa Dweezil.

Nyt Teamrock uutisoi, että myös edesmennyt rock ’n’ roll -legenda Roy Orbison on tekemässä kiertueen hologrammina. Roy Orbison In Dreams: The Hologram UK Tour -kiertueelle lähtee mukaan myös Royal Philharmonic Concert Orchestra. Huhtikuulle ajoitettu kiertue tapahtuu Iso-Britanniassa.

Jos Dio, Zappa ja Orbison kiinnostavat, ja järjestäjät tekevät kiertueilla mukavan tilin, on hyvin mahdollista, että hologrammitribuutteja nähdään tulevaisuudessa runsaasti enemmän.

Lisää luettavaa