Garbagen Shirley Manson ottaa kantaa keikkakulttuurin rappioon: ”Tulemme menettämään kokonaisen sukupolven verran nuoria artisteja jos tämä jatkuu”

Manson puhuu muun muassa riittämättömistä keikkapalkkioista sekä yritysten epäoikeudenmukaisista toimintatavoista.

15.10.2022

Garbage-yhtyeen Shirley Manson ottaa yhtyeen Instagram-tilillä kantaa live-musiikkiteollisuuden rappioon, kirjoittaen pitkästi auki mielipiteitään siitä miten epäoikeudenmukaiset korvaukset keikkailevien muusikoiden maailmassa liikkuvat.

”Live-musiikki on valtavan paineen alla. Tavallinen artisti ei voi enää selviytyä saati menestyä nykyisissä olosuhteissa. Näemme niin monen arvokkaan lahjakkuuden luhistuvan taloudellisesti epäoikeudenmukaisen systeemin painon alla, sillä tämä systeemi ei maksa luovalle tekijälle tämän taiteellisesta panoksesta.”

Manson nostaa tekstissä esiin keikoista saatavien palkkioiden riittämättömyyden ja artisteilta puuttuvan turvan, sillä esimerkiksi minkäänlaisia vakuutuksia ei ole.

”Yritykset tienaavat miljardeja dollareita eivätkä jaa voittojaan. Näin ei voi jatkua. Tulemme menettämään kokonaisen sukupolven verran nuoria artisteja jos tämä jatkuu.”

Myös historiallinen perspektiivi värittää Mansonin kirjoitusta, sillä hän pyytää lukijaa miettimään kuinka murtuneita entiset, mutta vielä nykyäänkin suuresti ihailemamme muusikot olisivat, jos tietäisivät nykytilan. Lopuksi hän liittää livemusiikki-teollisuuden rappion koskemaan meitä kaikkia, sillä kun keikat katoavat, jäljelle jää vain valtavirta.

”Pidän sitä suurena suruna koko kulttuurillemme.”

Lisää luettavaa