Gettomasan vuoden ensimmäinen soolojulkaisu on lauluvetoinen Flanellei – katso musiikkivideo

Räppäri voi myös laulaa.

Karim Awad

Gettomasan ensimmäinen soolojulkaisu tälle vuodelle on silkkinen, vaikka biisin nimi onkin Flanellei. Biisillä vierailevat debyyttialbuminsa tänä vuonna julkaisseen Cavallini & Shrty -kaksikon Shrty ja niin ikään debyyttinsä julkaissut Lauri Haav. Gettomasa vieraili mainituilla levyillä. Flanellei-biisin tuotannossa on tuttuun tapaan Ruuben.

Kappale on vahvasti lauluvetoinen, joka yllättää siinä mielessä, että viime vuonna Gettomasan meininki oli Diplomaatti-albumin myötä erittäin rap-rap – r&b-mausteista Enempää-biisiä lukuunottamatta.

Välttämättä juuri tällaista biisiä Gettomasalta ei olisi siksi osannut odottaa, etenkään Elastisen kanssa tehdyn yhteisbiisin jälkeen. Todennäköisesti tilanteen tiedostava Gettomasa tarjoaa juuri siksi jotain päinvastaista kuin voisi odottaa.

Flanellei-kappaleella Gettomasa laulaa kertosäkeen jälkeisessä bridgessä huomattavan itsevarmasti. Kappaleen tuotanto on upottavan pehmeä ja kokonaisuus itsessään merkki siitä, että Gettomasalta onnistuu r&b-materiaali. Uutta ja yllättävää on tässä se, että kappale on vielä askeleen chillimpi ja lauluvetoisempi kuin esimerkiksi mainittu Enempää.

Biisissä on sitäkin yllättävää, että kappaleella kuullaan pitkähkö pätkä jo kuultua riimiparia Gettomasalta:

”Konepellin alla viissataa hevosta / Ja et ees nää mua, mä oon niin takakenossa / Mut mihin sä oot menossa / Aa, se sano et se diggaa mun menosta”

Vastaavaa riimittelyä kuultiin lähes sanasta sanaan jo Elastisen ja Gettomasan Mähän sanoin -yhteisbiisillä.

Tänä vuonna myös Graciasin levyllä vieraillut Gettomasa avaa kappaletta ja sen syntymistä Rumballe näin:

”Biisi syntyi kokonaisuudessaan kesäisenä iltana Jyväskylässä muutama viikko sitten. Lauri ja Shrty on kotimaisista artisteista mun ehdottomia lemppareita keiden musaa kulutan paljon! Toivottavasti nautitte biisistä, se sopii hyvin lämpimiin auringonlaskuihin”.

Katso biisin musiikkivideo alta. Ohjauksesta vastaa Teemu Heljo.