Tuntematon Bonny Bear tuli metsästä ja nappasi pari Grammy-pystiä

Viime vuonna jenkkitwiittaajat olivat vakuuttuneita, että kanadalaisten kelmien neverheard-joukko Arcade Fire varasti vääryydellä ja epärehellisyydellä Grammy-palkinnon Lady Gagan ja Eminemin näpeistä. Tämänvuotinen gaala ei tarjonnut suuria yllätyksiä, mutta Bon Iverin nousu voittajaksi kirvoitti jälleen hämmentyneitä kommentteja Twitterissä. Kuka onkaan tämä Bonny Bear?

Kuva: Jagjaguwar

Viime vuoden Grammy-gaalan jälkeen joukko mielensä pahoittaneita twiittaajia nousi Yhdysvalloissa vastarintaan tuntemattomia kanadalaisia ryökäleitä vastaan, jotka tulivat pystymetsästä ja suorastaan varastivat Grammy-palkinnon. Kyseessä oli Arcade Fire, tuo Twitter-armeijan mielestä korkeintaan naapurin Ekin hikiseen kellariin keikalle pääsevä hirvitys. Kanadan valtion salaliittoakin syytettiin.

Samanlaista vääryyden ja Lady Gagan tappionkyyneleiden värittämää tunnelmaa oli ilmassa eilisiltaisen, järjestyksessään 54. Grammy-gaalan jälkeen. Lavalla nousi kummallinen, epäsiistiksi moitittu partasuu, joka vaikutti kiitospuheissaan hiukan vaivaantuneelta, yllättyneeltä ja paheksuttavan nöyrältä. Mikäs helvetin pulsu se tämä on? Missä on Kanye?

Muuan Justin Vernonin johtama poppoo Bon Iver voitti parhaan uuden artistin palkinnon lisäksi parhaan alternative-albumin palkinnon Bon Iver, Bon Iver -albumillaan. Voitto kategoriassa tuli mm. Radioheadista, Death Cab for Cutiesta ja My Morning Jacketista.

Rumban kriitikkopollin vuoden ulkomainen albumi 2011 -äänestyksessä kakkoseksi tullut Vernon kumppaneineen aiheutti yleisölle poksahtelevia verisuonia jo pelkästään bändin nimellään. Gaalaa seurannut jenkkiyleisö rynni jälleen Twitteriin päivittelemään, kukas helvetti tämä Bonny Bear oikein on, ja miksi se on tuolla lavalla. Lieneekö sitten katsojien sisälukutaidoissa jotain vikaa, kun eiköhän Vernonin yhtyeen nimi ole kuitenkin komeillut tv-ruudussakin pidemmän aikaa, kun mies on pystiään mennyt lavalle noutamaan.

Twitter-kommenttien kermaa:

”Who the hell is this guy?! Did they find him outside the staples center?”

”So…does any black person know who bon iver is or is this one of those proud white moments?”

”This Bonny Bear character needa shoot his barber.”

”Oh i thought he said bonny bear. shoutout to kanye.”

Ai niin, jaettiinhan siellä gaalassa toki niitä palkintojakin.

Dubstep-hirmu Skrillex pokkasi parhaan ”dance performance” -kategorian ja vuoden dance/electronica -levyn pystit Scary Monsters and Nice Sprites -albumilla, mutta hävisi Bon Iverille Best New Artist -kategoriassa.

Listakuningatar Adele putsasi Grammy-palkintopöytää eniten ja nappasi pystin jokaisessa kuudessa kategoriassa, joissa laulajatar oli ehdokkaana. Neitosen mukaan tarttui palkinnot vuoden levy-, vuoden kappale-, ja vuoden lyhyt musiikkivideo -osastoista Rolling In The Deep -hitillä sekä vuoden albumin ja vuoden “pop vocal” -albumin kategoriasta 21 -albumillaan. Someone Like You -biisi toi Adelelle vielä parhaan ”pop solo” -esityksen pystin, ja Rolling In The Deep-tuottaja Paul Epworth sai parhaan tuottajan palkinnon.

Foo Fighters rohmusi rock-kategorian palkinnot. Wasting Light valittiin vuoden rock-albumiksi ja Walk-biisi sekä vuoden rock-esitykseksi että parhaaksi rock-biisiksi. Vastaavanlaiseksi rohmuksi villiintyi rap-kategoriassa Kanye West, joka voitti All of the Lights -biisillä parhaan rap-biisin ja My Beautiful Dark Twisted Fantasy -levyllä parhaan rap-albumin palkinnot. Lisäksi Kanyen ja Jay-Z:n Otis-biisi sai pystin parhaasta rap-esityksestä. Edesmennyt Amy Winehouse voitti postuumisti parhaan pop-duo -esityksen palkinnon duetollaan Tony Bennettin kanssa.