Grungen dream team, joka ei koskaan toteutunut: Dinosaur Jr. -johtaja oli vähällä liittyä Nirvanaan

Dinosaur Jr:n kitarapeikko J Mascis on paljastanut, että Kurt Cobain pyysi häntä kahdesti liittymään bändiinsä.

Kuva: Brantley Gutierrez

Syyskuussa 10. studioalbuminsa I Bet on Sky julkaisseen Dinosaur Jr:n laulaja-kitaristi J Mascis kertoi Spin-lehdelle, että Kurt Cobain pyysi reilut 20 vuotta sitten häntä liittymään Nirvanan riveihin, peräti kahteen eri otteeseen.

Ensimmäisellä kerralla vuonna 1989 Mascis vietti New Jerseyssä Nirvanan keikan jälkeen aikaa Cobainin ja Sonic Youthin Thurston Mooren kanssa, jolloin Kurt oli ehdottanut Mascisille, että hänen kannattaisi liittyä Nirvanaan toisena kitaristina.

Tuolloin bändin toisena kitaristina soitti keikoilla Jason Everman, joka Bleach-debyyttilevyn krediiteissä olevasta maininnasta huolimatta ei kuitenkaan soittanut itse albumilla.

Mascisin mukaan Cobain oli ilmeisesti kyllästynyt Evermaniin ja etsi hänen tilalleen uutta soittajaa.

I think Kurt was sick of the guy Jason who was in the band at the time, and thought I should play guitar. I didn’t think much about it”, kertoi Mascis Spin-lehdelle.

Cobain ei luovuttanut vielä tämän jälkeen, vaan kysäisi vuonna 1990 Mascista soittamaan rumpuja Sliver-singlelle. Kitarasankari kun oli aloittanut muusikkouransa alunperin rumpalina. Pestin äänityksiin vastaanotti kuitenkin Mascisin sijasta Mudhoney-bändin Dan Peters.

Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että rumpujen taakse asteli Nirvanassa vakkariksi myöhemmin muuan Dave Grohl ja Mascis päätyi keskittymään Dinosaur Jr. -hommiinsa.

Jälkikäteen on tietenkin aika kutkuttava ajatus miettiä, millaista jälkeä Cobain ja Mascis olisivat saaneet yhdessä aikaan, jos Mascis olisi Nirvanaan kitaristiksi päätynyt. Vielä kun olisi se Thurston Moorekin saatu mukaan.