Guns N’ Roses julkaisi uuden version November Rainistä

Päivitetty kappale on osa tulevaa Use Your Illusion -juhlapainosta.

04.11.2022

Guns N’ Roses on julkaissut uuden version November Rain -klassikostaan. Vuonna 1991 ensimmäisellä Use Your Illusion -albumilla ilmestynyttä biisiä on pidetty yhtenä kaikkien aikojen hienoimmista rockballadeista.

Uusi versio on osa tulevaa erikoisjulkaisua, joka juhlistaa viime vuonna 30 vuotta täyttänyttä albumikaksikkoa. Kokonaisuudessaan lähes sata biisiä, liveversioita ja ennalta julkaisematonta materiaalia sisältävä juhlapainos ilmestyy ensi viikolla. Paketista on tiputeltu aiemmin liveversiot kappaleista Double Talkin’ Jive ja You Could Be Mine.

”Vuoden 2022 versio” November Rainistä sisältää vanhat bändin soittamat raidat, mutta niiden lisäksi taustalla soi 50-henkinen orkesteri säveltäjä Christopher Lennertzin sovittamana ja ohjaamana.

Orkesteriversio on julkaistu myös sovitettuna biisin alkuperäiseen, Andrew Morahanin ohjaamaan musiikkivideoon.

Vuonna 1992 ilmestyneen videon budjetin arvellaan olleen noin 1,5 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista musiikkivideoista. Hieman yli yhdeksänminuuttinen video on saanut lukuisia palkintoja, ja se oli ensimmäinen ennen Youtuben olemassaoloa julkaistu video, joka ylitti miljardin katselun rajan videopalvelussa.

Kuuntele uusi versio alta.

Lisää luettavaa