Haamu vaihtoi levy-yhtiötä ja julkaisi yhteisbiisin pikkuveljensä kanssa: ”Rekami ymmärtää musaa ja arvostaa kulttuuria sen taustalla”

Haamu on nyt Pihlderbergin artisti.

28.09.2022

Haamu, joka tunnetaan sekä räppärinä että tuottajana, jakoi tällä viikolla mielenkiintoisia uutisia. Aiemmin muun muassa Meiän Musiikin ja Monspin kautta albuminsa julkaisseen Haamun seuraava levy nimittäin ilmestyy Pihlderbergin kautta, jota luotsaa räppärinä itsekin ansioitunut Rekami.

”Rekami ymmärtää musaa ja arvostaa kulttuuria sen taustalla. Nämä olivat itselle tärkeimmät kriteerit. Lisäksi toki myös piinkova räppäri/tuottaja”, Haamu kommentoi Instagram-tilillään.

Tänään kuullaan ensimmäinen Haamun ja hänen uuden levy-yhtiönsä välisen yhteistyön tuotos, sillä julkaisunsa sai uusi Idästä itään -niminen kappale. Artistin arvoja ja perhesuhteita kartoittavassa kappaleessa vierailee Tomi Kurvinen, joka on Haamun pikkuveli.

”Idästä itään kertoo veljeydestä, rikkonaisesta perheestä ja periksiantamattomuudesta”, Haamu sanoo. ”Itä opetti, että ei pidä luovuttaa, vaikka tulisi vastoinkäymisiä. Vaikka et lähtisi muiden kanssa samalta viivalta. Se opetti nöyryyttä, kunnioitusta ja rakkautta. Itä on mielentila. Se kulkee mukana vaikka osoite vaihtuu.”

Kappaleessa tosiaankin vallitsevat vahvana nämä nimenomaiset arvot. Tarinassa kumotaan kovaa vauhtia kapeakatseisia lähiöihin liittyviä ennakkoluuloja ja revitellään arvokkailla kotoa omaksutuilla opeilla, kuten sillä, että ulkoisten rikkauksien sijaan paljon suurempi merkitys on oikeudenmukaisuudella ja hyväntahtoisuudella. Hyvin haamumaisesti rullaava hyväntuulinen biitti on tietysti artistin itsensä tekemä, ja tukee mainiosti sitä onnellisen kuuloista ja onnistumisentäyteistä päätepistettä, josta käsin kappaleessa räpätään.

Ja kuinka sympaattinen on tämä veljes-vierailu! Pikkuveli-Haamu räppää rennosti mutta puhuu varsin älykkäitä, kuten omista mokistaan vastaamisesta, ylöspäin suuntaavan elämänasenteen merkityksestä ja yksinhuoltaja-äidin jaksamisen arvostamisesta.

Haamun seuraava albumi tulee olemaan artistin viides, ja se julkaistaan ensi vuonna. Alta voit kuunnella Idästä itään -kappaleen.

Lisää luettavaa