Haastattelussa kuudetta albumiaan työstävä Icons of Elegance

Thom Yorke mainittu.

Anssi ja Henri Växbyn muodostama popduo Icons of Elegance julkaisi What Are You Waiting For -singlen. Kappale on näyte tulevasta, duo julkaisee uuden levyn ensi vuonna.

Anssi Växby saattaa olla monille tuttu Scandinavian Music Groupin basistina ja cv:stä löytyy myös yhteistyötä artistien kuten Pyhimys kanssa. IOE-duolla on myös pitkät perinteet, seuraava albumi on jo kuudes. Rumba oli yhteydessä artisteihin. Kuuntele uusi sinkku jutun alta.

Icons Of Elegancella on pitkä ura takanaan, olette julkaisseet viisi levyä ja kuudes on tulossa keväällä. Miten kuvailisitte elintilaanne vuonna 2020 ja kuinka esittelisitte itsenne uudelle kuulijalle?
”Elintila vuonna 2020 on positiviisia duuri- ja maj7-sointuja täynnä. Olemme Lontoon ja Helsingin välillä toimiva veljesduo joka soittaa post-Beatleaanista kitarapoppia. Alkuaikojen 60s retroilu ja americana-vaikutteet ovat kuitenkin pikku hiljaa tippuneet kyydistä ja pedal steel on vaihtunut Juno-synaan.”

Olette tehneet yhteistyötä Thom Yorkea miksanneen Mikko Gordonin kanssa. Miten tämä yhteistyö näkyy tekemisessänne?
”Uusi yhteistyökumppani tuo aina freessiä energiaa mukaan peliin ja Mikon kanssa on ollut tosi hauska työskennellä. Ollaan viety saundia yhdessä vähän modernimpaan suuntaan ja Mikko on onnistunut luomaan hienosti äänimaailman jossa yhdistyy uudet elementit ja vähän perinteisempi power pop -meininki.”

”Mikko toi myös pöytään pari kiellettyä ysärireferenssiä. Diggailtiin yhdessä Shania Twainia studiossa.”

Uusin sinkkunne on nimeltään What Are You Waiting For. Mitä odotatte itse?
”Elämisen alkua maailmanlopun keskellä. Peräseinä näkyy jo…”