Halseyn monissa medioissa vuoden parhaimmistoon nostettu albumi laajeni kahdella uudella kappaleella

Samalla If I Can’t Have Love, I Want Power -levyn biisit saivat visuaaliset versiot artistin YouTube-kanavalla.

04.01.2022

Halseyn elokuussa 2021 julkaisema neljäs levy If I Can’t Have Love, I Want Power sai osakseen paljolti rakkautta, mikä näkyi esimerkiksi sen debytoidessa Yhdysvaltojen albumilistojen kärjessä. Monet mediat nostivat sen yhdeksi vuoden parhaista levyistä, kuten teimme mekin. Rumban kattavan arvion albumista voit lukea täältä.

Eilen levy laajeni kahdella kappaleella, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa saatavilla digitaalisessa muodossa. Kokonaan uusi People disappear here sekä alun perin vuonna 2019 julkaistun Nightmare-kappaleen vaihtoehtoinen versio ovat aiemmin olleet saatavilla pelkästään Walmartista tai Targetista ostettujen fyysisten painosten bonusbiiseinä. Myös Nightmare-biisi sen alkuperäisessä muodossa on lisätty If I Can’t Have Love, I Want Power -levyn laajennetulle versiolle.

Siinä missä Benny Blancon, Cashmere Catin ja Happy Perezin tuottama Nightmare on kirkkaan kiihkeä tornado, joka velloo Halseyn anteeksipyytelemättömän äänen pohjalla tarjoten sille saumattoman alustan patriarkaatin rikki repimiseen, antaa Trent Reznorin ja Atticus Rossin tuotanto biisille toisenlaisen suunnan. Kertosäkeen kumea rumpukomppi sekä lähes furistis-vivahteiset melodiat pitävät huolen siitä, että kappaleessa seikkaillaan tuotannollisesti hymyttömän tummissa vesissä, samalla tavalla kuin kaksikon tuottamalla If I Can’t Have Love, I Want Power -levyllä yleensäkin.

Nightmaren uusi versio ei kuitenkaan synkkäsävyisyytensä puolesta ole mitään verrattuna People disappear here -kappaleeseen, joka vasta hämyinen onkin. Vapauden, kahleiden, olemassaolon ja kadotuksen syövereissä möyrivä biisi on jännitteisen kuumottava ja usvaisen kaunis tutkielma julkisuuden hinnasta sekä erilaisten odotusten luomista paineista, jatkaen teemallisesti albumilla muutenkin käsiteltyjä aihepiirejä. Sen tekijätiimistä löytyvät Halseyn, Rossin ja Reznorin lisäksi Greg Kurstin, joka on yksi koko albumin kirjoittajista.

Halsey julkaisi eilen myös visuaaliset versiot kaikista levynsä biiseistä, ja ne ovat löydettävissä hänen YouTube-kanavaltaan täältä. If I Can’t Have Love, I Want Power -albumin laajennetun version pääset kuuntelemaan suoraan alta.

Lisää luettavaa