”Haluan levittää rauhaa musiikin kautta” – saksalainen pianisti matkusti Puolan rajanylityspaikalle soittaakseen Ukrainan pakolaisille

Hatunnoston arvoista toimintaa.

Ukrainan sodan keskeltä kuuluu vaihteeksi vähän mukavampiakin uutisia. Lukuisat mediat kirjoittavat Davide Martello -nimisestä saksalaisesta pianistista, joka on ottanut asiakseen piristää ihmisiä kamalien tapahtumien keskellä.

Martello matkusti Puolan ja Ukrainan väliselle Medykan rajanylityspaikalle kotimaastaan Saksasta. CNN:n videolla viime viikolla haastateltu mies kertoo ajaneensa 17 tuntia ”putkeen”.

”Yritän toivottaa kaikki pakolaiset tervetulleeksi”, pianisti sanoo.

Ihan mistä tahansa katusoittajasta ei ole kyse, sillä Martello on taitava ammattipianisti. Klavierkunst-nimelläkin tunnettu artisti on harrastanut tällaista toimintaa jo pidempäänkin.

Polkupyörän ja trailerin perässä pianoaan kuljettava mies on soittanut muun muassa Ukrainan vallankumouksen aikana Kievissä vuonna 2014, Bataclan-teatterin terrori-iskujen jälkeen Pariisissa vuonna 2015 ja George Floydin murhaan liittyvissä mielenosoituksissa Minneapolisissa kesällä 2020.

Martello kertoo, että hänen perimmäinen tarkoituksensa on levittää rauhan sanomaa musiikin kautta, ja pianistin tavaramerkki onkin pianon kanteen maalattu jättimäinen rauhan symboli. Artistilla on tapana soittaa etenkin John Lennonin Imagine-kappaletta, jolla on vahva sodanvastainen sanoma.

Pianisti sanoo CNN:n haastattelussa, että aikoo matkustaa soittamaan seuraavaksi Lvivin kaupunkiin Ukrainaan, joka on noin 80 kilometrin päässä Puolan rajalta.

”Haluan, että olen tehnyt edes jotain ennen kuin kuolen, tai jotain tapahtuu.”

Martellon Facebook-sivulta käy ilmi, että mies on päässyt turvallisesti perille. Mahtavaa!

No Comment TV:n video ”pianomiehen” soitosta Puolan rajanylityspaikalta:

YouTube video

New York Daily Newsin pätkä Martellon musisoinnista Pariisissa vuonna 2015:

YouTube video

Lisää luettavaa