Heikki Kuula nousi helpolla mainostempulla päivän puhutuimmaksi viihdeuutiseksi – biisi kaiken tämän takana on nyt julkaistu

Heikki Kuula testaili somen voimaa.

Heikki Kuula julkaisi viikko sitten Instagramiin kuvan kutsusta Linnan juhliin. Asiasta uutisoi maamme suurimmat uutislehdet ja monet muutkin mediat, kunnes alkoi selviämään, että asia ei ollutkaan ihan näin. Seiska oli tehnyt tutkivaa journalismia ja pian selvisi, että kutsu on väärennetty.

Hetken oli epäselvää, että onko kyseessä mainostemppu vai onko joku lähettänyt feikkikutsun. Mainostempun puolesta puhui se, että Teflon Brothersin, jonka riveissä Kuula vaikuttaa, on määrä esiintyä Kiteellä itsenäisyyspäivänä. Keikkaa ei tuossa vaiheessa oltu peruttu saati siirretty, eikä toki ole nytkään.

Feikkikutsun puolesta taas puhuisi ihmisten yleisen ilkeyden lisäksi se, että kyllähän Kuulan rahkeet voisivat riittää Linnan kutsuun. Räppäri on poliittisesti aktiivinen, sekä hänen kataloginsa voisi puhua sen puolesta. Onhan räppärillä lisäksi näppinsä pelissä kirjallisuuden parissa, graafikon töistä puhumattakaan.

Mainostemppu oli oikea vastaus ja syy siihen on selvillä. Kuula on julkaissut uuden kappaleen Presidentti. Kappale on punkahtavaa rockia ja sen on tuottanut Pää Kii -bändin Lauri Eloranta. Biisillä Kuula kertoo ”yleisesti diktaattoreista ja korruptoituneista poliitikoista täällä ja maailmalla”.

Biisi löytyy Kuulan ensi keväänä ilmestyvältä albumilta. Kuula kertoo Instagramissa lähettäneensä biisin ennakkoon presidentin viestintäpäällikölle. Myös tämän aitous on kyseenalaistettu, mutta asiasta julkaistun kuvan Kuula vakuuttaa olevan aito.

Mainoskikka on jakanut mielipiteitä. Osa pitää tekoa törkeänä, osa taas nerokkaana. Omaa näkemystä voi muodostaa tsekkaamalla tuoreen biisin alta. Alta löytyy myös jutussa mainitut Instagram-postaukset.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

6.12.

Henkilön Heikki Kuula (@heikkikuula) jakama julkaisu