Helsingin keskustaan täysin uudenlainen kulttuurikeskus – rakentaminen alkaa jo ensi kuussa

Kulttuurikasarmin on määrä valmistua 2023.

Helsinkiin valmistuu vuonna 2023 vanhan linja-autoaseman tiloihin aivan ydinkeskustaan uusi Kulttuurikasarmi.

”Yhdessä arkkitehtuurillisesti merkittävän ympäristön kanssa Kulttuurikasarmi herättää Lasipalatsin aukion ja koko korttelin eloon uudella elokuvateatterikokonaisuudella, ravintoloilla, paviljongilla, tapahtumatilalla ja tapahtumalavalla”, tiedote kertoo.

Kulttuurikasarmin rakentaminen alkaa jo syyskuussa 2021.

Kulttuurikasarmin sisään sijoittuvat muun muassa BioRex Cinemasin kolme uutta elokuvateatteria ja eri tyyppisiä ravintoloita ja baareja. Lisäksi paikalle rakennetaan lasipaviljonki sekä iso sisätapahtumatila terasseineen.

Elävän musiikin ystäviä kiinnostanee etenkin se, että Lasipalatsin aukiolle nousee myös tapahtumalava, joka mahdollistaa erilaiset performanssit ja ulkoilmakonsertit.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo projektista seuraavaa:

”Kaupungin keskustan tehtävä on kutsua ihmisiä viihtymään, hämmästymään, nauttimaan ja yllättymään. Amos Rex ja uusi Lasipalatsin aukio tulivat kaupunkilaisille rakkaiksi harvinaisen nopeasti. Helsingin kaupunki on iloinen siitä, että Kulttuurikasarmi täydentää pian tätä kokonaisuutta moninaisella tarjonnalla. Hanke tuo oman lisänsä niin Narinkkatorille kuin Lasipalatsinaukiolle. Kulttuurikasarmi on innostava lisäys Helsingin keskustan vetovoimaan.”