Helsinkiin uusi, ainutlaatuisella konseptilla toimiva tapahtumakeskus – keikkojakin tulossa roppakaupalla

Suvilahti TBA kuulostaa mainiolta konseptilta.

Suvilahden kulttuurikeskukseen on avattu uusi, arkisin lounasta tarjoileva ja iltapäivisin, iltaisin sekä viikonloppuisin ”viiniolutpubina” toimiva monigenreisiä tapahtumia tarjoileva Suvilahti TBA. ”Tebarin” ensimmäisestä esiintyjästä ja syksyn artistikattauksesta tiedotetaan pian.

Suvilahti TBA ravintolan taustavoimina toimivat pitkänlinjan ravintoloitsijat ja kotimaisen musiikkielämän vaikuttajat mm. Mikko ”Vemmu” Vehmas sekä Mikko Hultman. Ravintolan ideologiana on tuoda Suvilahden sydämeen monikulttuurisuutta ja taidetta tukevia tapahtumia sekä ekologista ruokaa muun muassa minimoimalla ruuan hävikkiä tarjoamalla lounasta niin pitkään kuin ruokaa riittää.

”Meillä on sellainen ajatus, että ainoa hävikki mikä ruuasta syntyy, on lautasille jääneet tähteet sekä esim. juureksisien kuoret. Varsinaisen lounasajan jälkeen pelastamme mahdolliset lounaalta ylijääneet safkat ja myymme ne edullisesti pubin puolella iltapäiväneljästä alkaen. Avasimme Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa yhteisen baarin Cirkon aulaan, ennen tällaista mahdollisuutta sirkuksen yleisöllä ei ole ollut. Pubi toimii Cirkon esitysten aikana lämpiöravintolana ja muuna aikana mm. tätä rescue-ruokaa tarjoavana viini- ja olutpubina”, kertoo yksi ravintolan taustalla vaikuttavista mm. Majava Baareja sekä legendaarista Pub Sirdietä pyörittävä Mikko Vehmas.

TBA:n lähes 500-paikkainen terassi on käytännössä paras paikka seurata, vaikka Flow-festivaalin päälavaa, mutta 100-vuoden historian omaava rakennus tarjoaa ainutlaatuiset puitteet monimuotoisten tapahtumien toteuttamiseen lastenrunokirjan julkaisutilaisuuksista heavybändin keikkoihin. ”Harjoittelimme muutamia tapahtumia yhteistyössä muiden tapahtuma-ammattilaisten kanssa ja nyt kun olemme saaneet omat äänentoistomme, lavan ja muun tekniikan vaatimallemme tasolle, niin on aika julkaista omia tulevia tapahtumiamme.”, kertoo omistajiin kuuluva Mikko Hultman.