Helsinkiläisyhtye kuvasi videon pyhässä paikassa – väittäisimme, että kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan

Running = kotimaisen elektronisen musiikin uusi toivo?

15.01.2018

Helsinkiläinen Running ei välttämättä ole kovinkaan tuttu osalle Rumban lukijoista. Vaan onneksi tilanne on muuttumassa.

Running on yhtä kuin Eero Pulkkinen ja Teemu Iltola. Parivaljakko tekee elektronista musiikkia, ja vaikka onkin kliseistä määritellä Runningin pakoilevan genremääritelmiä, niin sitä se tekee. Yhtyeen seuraava albumi julkaistaan maineikkaalla Olde English Spelling Bee -levylafkalla.

Internetin syöverit kuvaavat bändiä myös näin:

”Running on aina ollut parhaimmillaan livekeikoillaan jotka hienovaraisilla eleillä tuovat kaljatuoppikontekstiinkin ripauksen performatiivisuutta, ilman että se tuntuu kiusalliselta. Yhtyeen ilmavat ja spiraalimaiset kappaleet heräävät eloon yöllä, yökerhossa, kovalla voluumilla ja parhaimmillaan keikoilla tuntuukin siltä kuin bändi tökkisi ääniaalloilla yleisön emotionaalisia akupunktiopisteitä. Selkeimmin tämä vaikutus välittyy massiivisella Panda -kappaleella joka kuulostaa hieman siltä kuin Sunn O))) tekisi eurotrance-anthemia. Vaikkapa sillä voi ottaa kotona hieman alkulämpöä lauantaita varten.”

Bändin viimeisin sinkku on kappale Superstall, jonka video kuvattiin Valamon luostarissa.

Vaan kyllähän tämä niin levyllä kuin audiovisuaalisenakin pläjäyksenä toimii. Kuuntele Runningia alta ja väijy yhtyeen Facebook-sivuilta täältä, missä voit heidät elävänä nähdä.

Lisää luettavaa