Huippusuositun poikabändin keulakuva julkaisi debyyttisoololevynsä – mukana muun muassa Erykah Badu ja Anderson Paak

BTS:n RM sooloilee.

04.12.2022

Eteläkorealaisen k-pop-yhtyeen BTS:n keulakuvana tunnettu RM julkaisi perjantaina debyyttisoololevynsä. Indigo-albumilla vierailee niin korealaisia tähtiä kuin kansainvälisiä suuren luokan artisteja: Erykah Badu, Anderson Paak, Tablo, Kim Sawol, Paul Blanco, Mahalia, Colde, Youjeen ja Parkjiyoon ovat mukana albumilla.

Indigo-levyllä RM kertoo kokemuksistaan ja tuntemuksistaan viimeisen neljän vuoden ajalta päiväkirjamaisessa muodossa – miten menestys muuttaa elämää ja ihmisiä ympärillä, ja miten se eristää ihmisen ympäröivästä maailmasta? Rolling Stone kuvailee RM:n lyriikoita introspektiivisiksi ja syvää myötäelämistä herättäviksi. ”Samalla tavalla kuin RM on löytänyt lohtua ja periksiantamattomuutta häntä inspiroineesta taiteesta, Indigo on RM:n mahdollisuus tehdä sama miljoonille kuuntelijoilleen tänä päivänä”, Rolling Stone kirjoittaa.

Artistin ensimmäinen mixtape ilmestyi 2015, ja seuraava kolme vuotta myöhemmin. Kyseinen vuonna 2018 julkaistu Mono nousi Yhdysvaltojen albumilistan sijalle 26, mikä teki siitä historian korkeimmalle sijoittuneen korealaisen sooloartistin julkaisun.

RM on aiemmin vieraillut muun muassa Fall Out Boyn ja Lil Nas X:n musiikissa.

Indigo-albumilta löytyvä Wild Flower -single sai osakseen myös musiikkivideon, jonka voit katsoa alta.

Lisää luettavaa