Huomenna on Sideways-festivaaleilla huikea keikka – kotimaisen elektronisen musiikin grand old manin uusi albumi on mestariteos

Kaukolampi julkaisi uuden levyn.

09.06.2023

K-X-P:n keulahahmo, Jussi-palkittu elokuvamusiikintekijä ja elektronisen musiikin grand old man Timo Kaukolampi on julkaissut tänään toisen sooloalbuminsa Inside The Sphere 9. kesäkuuta. Albumin julkaisee skotlantilainen levy-yhtiö Optimo Music.

Kaukolampi kertoo tiedotteessa, miten levyn kappaleilla nuottien välillä jäävä tila on yhtä oleellinen kuin valitut nuotit. Kiireettömästi surisevat analogisyntetisaattorit ja hitaasti kehittyvä, syvälle menevä musiikki on tietynlaista vastapainoa nykyajan äkkiväärälle tempoilulle.

”Sanalla ’sphere’ tarkoitan metafyysistä aluetta, jossa ihminen on joutuessaan manipuloiduksi. Se on kuin valheiden luoma kupoli, jonka et tiedä olevan ylläsi”, Kaukolampi kertoo. ”Kolkot kaiut ja rumpusoundit, ovat kohtia joissa liikutaan paranoian ja valehtelun vaikutuksen alla”, Kaukolampi kertoo ja jatkaa:

”Valheiden paljastuminen voi olla hämmentävä, jopa dissosioiva kokemus, joka saa kyseenalaistamaan todellisuuden”, hän kertoo. Samalla hän nimeää yhteiskunnallisella tasolla esimerkeiksi erilaiset salaliittoteoriat, tietyt wellness-influensserit sekä digitaaliset gurut ja kultit ilman selkeitä johtajia.

Analogisilla, digitaalisilla ja elektronisilla instrumenteilla tuotetulla levyllä kuullaan myös muun muassa Eriikka Maalismaan viulua, Helmi Malmgrenin klarinettia sekä Ringa Mannerin, Aleksandra Babitzinin ja Milla Mäkisen laulua.

Kaukalampi esiintyy lauantaina Sideways-festivaaleilla. Rumba suosittelee, sillä jos ja kun meno on lähellä albumin tunnelmia, niin kyseessä on melkoisen huikea kokemus.

Kuuntele albumi alta.

Lisää luettavaa