Ibe laati kahden virolaisen tuottajan kanssa kappaleen, jossa päästään hyvin lähelle kesän syvintä olemusta

Iben avustuksella kohti aurinkoisia öitä.

04.06.2022

Ibe julkaisi eilen uutta musiikkia. Kesäbiisi on ensimmäinen Skorpioni-levymerkin uudella Helsingin Hermannissa sijaitsevalla studiolla nauhoitettu biisi.

Kesäbiisi sopii kuin valettu tähän viikonloppuun, jolloin koulut päättyvät ja kesälaitumet aukeavat. Lomailumoodiin sujahtaminen on Kesäbiisin avustuksella vaivatonta, sillä kappaleesta oikein pulppuaa kaikki se, mikä tekee kesästä ihmisen tyydyttävintä aikaa. Vapauteen ja villiin kapinahenkeen kiedotussa kokonaisuudessa unohdetaan arjen rutiinit ja itse asiassa koko arki, sillä valvotut vuorokaudet, hyvä musiikki ja loputtomiin paistava aurinko ovat ainoat asiat, joihin enää tarvitsee kiinnittää huomiota.

”Aloin miettiä millaisen kesän haluaisin elää ja päätin kirjoittaa siitä biisin. Tutustuin Karliin Tallinnassa keikkareissulla. Kun Kesäbiisin idis pyöri mun päässä, Karl lähetti tämän biitin mulle. Tajusin heti, että tämä on se biitti mihin haluan tehdä tämän biisin”, Ibe kertoo.

Kappaleen tuotannosta vastaavat siis virolaiset Karl Killing ja Gevin Niglas. Näennäisen köykäinen biitti iskee kuulijaansa huomaamattomasti ja nappaa tarkoin harkituilla minimalistisilla elementeillään otteeseen, josta ei enää noin vain irrottauduta. Vetoavan kokonaisuuden viimeistelee Iben tyyli vetää riiminsä vaivattomasti mutta itsevarmasti, ilmentäen siltäkin osin kesän olennaisia ominaisuuksia. Yöttöminä öinä ei tarvitse nähdä vaivaa sen eteen, että kaikki on lähestulkoon täydellistä. Pelkkiä pitkiä bileitä ja peilisileitä järviä.

Katso Kesäbiisi-video alta.

Lisää luettavaa