Idolsista karannut Lassi Valtonen palaa toisella albumillaan – Single tarjoilee vaivatonta poprockia

Vuonna 2011 Idols-kilpailun kesken jättänyt ja ensimmäisen albuminsa julkaissut Lassi Valtonen palaa viimein ensi syksynä julkaisemaan uuden levyn. Nyt Valtoselta on kuultavissa toisen albumin ensimmäinen maistiainen, letkeä poprock-rämpyttely Naapurin tyttö.

”Istuin Tampereella kotini ikkunalaudalla ja katselin kun naapurirapusta astui ulos kaunis vaalea tyttö”, Valtonen kuvailee kappaleen syntyyä. ”Polttelin tupakin loppuun ja tämä biisi tuli vain ulos. Hauska huomata, että noin vaivattomasti ja pienen sattuman avustuksella syntyneestä kappaleesta tuli lopulta mun kakkosalbumin eka single.”

Valtosen ensimmäinen albumi Kukin tyylillään vakuutti ainakin Rumban Jaakko Kilpeläisen, vaikka jäikin kriitikon mukaan kaipaamaan omaperäisyyttä. Uudella, tuottaja Erno Laitisen kanssa työstetyllä albumilla Valtonen yhdistelee genrejä vapaasti, ja luvassa on hänen mukaan debyyttilevystä selvästi poikkeava albumi.

”Siihen vaikuttaa toki sekin, että nyt kaikki levyn kappaleet on nyt peräisin meikäläisen kynästä”, Valtonen kommentoi. ”Jos sitä nyt jotenkin pitää kuvailla, niin olkoon sitten vaikka rockin, grungen ja folkin sekoitusta. Mihin sitä koira karvoistaan pääsisi.”

Alta voit kuunnella perjantaina julkaistun Naapurin tyttö -kappaleen.

 

Lisää luettavaa