Ikoninen Memphis-räppäri Gangsta Boo on kuollut

Gangsta Boo oli menehtyessään 43-vuotias.

03.01.2023

Memphisissä elokuussa 1979 syntynyt Gangsta Boo, oikealta nimeltään Lola Mitchell, on menehtynyt. Hänet löydettiin kuolleena vuoden ensimmäisenä päivänä, mutta kuolinsyy on toistaiseksi tuntematon. Kuoleman vahvisti Three 6 Mafian DJ Paul. Asiasta kertovat muun muassa Fox13 ja The Guardian.

Gangsta Boo tunnettiin Three 6 Mafian entisenä jäsenenä ja häntä pidettiin etelän naispuolisen räpin pioneereina. Vuonna 2001 hän jätti Three 6 Mafian taakseen, mutta ehti olla mukana yhtyeen kuudella albumilla – myös ensimmäisellä, vuonna 1995 julkaistulla Mystic Stylez -klassikkolevyllä.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Enquiring Minds Gangsta Boo julkaisi vuonna 1998. Oman soolouransa aikana häneltä ilmestyi kolme studioalbumia ja monia mixtapeja, joiden lisäksi hän teki yhteistyötä muun muassa Outkastin, Gucci Manen, Lil Jonin, E-40:n, Run The Jewelsin, Blood Orangen, Bonesin ja Clippingin kanssa.

Gangsta Boota kuultiin myös kotimaisen räppärin Adikian syksyllä 2021 ilmestyneellä debyyttilevyllä – voit lukea Seinät-kappaleesta lisää täältä.

Joulukuussa Gangsta Boo kertoi Billboardille työstävänsä projektia nimeltä The Booprint, joka hänen oli määrä julkaista tänä vuonna. Kysyttäessä vinkkejä nuorille naispuolisille artisteille musiikkialalla hän sanoi:

”Ota aikasi, ole erilainen, ja ole omaperäinen. Älä polta itseäsi loppuun äläkä anna ihmisten vedättää sinua. Eikä sinun tarvitse myöskään olla pornotähti. Ole MC.”

Hän totesi myös:

”Mielestäni Memphis-soundin pitää jatkaa kasvamistaan ja me vain pidämme sen niin Memphisinä kuin mahdollista.”

Lisää luettavaa