Il Nukleon uudella kappaleella musiikin luomiseen sisältyvä ilo on käsinkosketeltavissa

Goretex ilmestyi eilen.

Sulavasti yhdessä toimiva Il Nukleo julkaisi eilen Överdogin kautta ensimmäisen singlensä tälle vuodelle. Kappale nimeltä Goretex on toinen lohkaisu tulevalta kokonaisuudelta, ja seuraa viime elokuussa julkaistua Mä en osaa vieläkään puhuu -biisiä, jolla vieraili NCO.

Toisin kuin tuo kyseinen apeahko kappale, nyt julkaistu Goretex on harppaus kohti itsevarmasti suhisevaa iloa, sillä tuottaja Ahma ja Aarnikotkista tuttu vokalisti Kaarlo ovat tällä kertaa teroittaneet keskenään kokonaisuuden, joka todella ilmentää musiikin luomiseen sisältyvää juhlaa.

Goretex on päällisin puolin hyvin sattumanvaraisen tuntuinen paketti, ja juuri siksi niin viehättävä. Se on täynnä sinne tänne sinkoilevia ajatuskulkuja, mitä omintakeisimpia vertauskuvia sekä sellaista veijarimaista energiaa, joka virkistää väkisinkin jokaisen sen liepeillä hännystelijän.

Kappale onnistuu olemaan samanaikaisesti hallitun yhtenäinen mutta riehakas; mallikkaan hyvälaatuinen mutta vallattoman lapsekas. Sen sielua ei todellakaan voi tavoittaa yhdellä kuuntelukerralla, vaan vielä lukuisienkin luuppausten jälkeen sen sisältä löytyy tuoreita kikkoja ja hauskoja läppiä, jotka eivät aiemmin ole ehtineet tarttua mieleen.

Il Nukleo on olemassaolonsa aikana julkaissut kaksi ep:tä sekä yhden albumin, ja virittelee nyt reilun vuoden julkaisutauon jälkeen uutta projektia. Kuuntele Goretex alta.