Ilmastonmuutoksen syistä ja seurauksista – ensiesityksessä KO:MI-kappale

Kappale ilmastonmuutoksen syistä ja seurauksista – ensiesityksessä KO:MI-kappale

Hetta Inari Komi

KO:MI, oikealta nimeltään Sanna Komi, osallistui kansainväliseen The Acoustic Guitar Projectiin. Pähkinänkuoressa projekti on seuraavanlainen: Saat akustisen kitaran ja äänityslaitteen. Viikon kuluttua sinun täytyy äänittää yhdellä otolla sen viikon aikana kirjoittamasi kappale.

”Projektin formaatti oli inspiroiva, ja lopulta pidin tekemästäni kappaleesta niin paljon, että halusin tehdä myös studioversion siitä”, Komi sanoo.

Komi kertoo, että kappale on kirjoitettu juuri ennen We Said We Didn’t Know But We Knew -albuminsa julkaisua, ja temaattisesti laulu on jatkumoa albumille.

”Se on kappale elämän hauraasta aineellisuudesta, kuinka absurdia on esimerkiksi omistaa pala planeetta. Mitä se edes tarkoittaa? Sen seuraukset, ilmastonmuutos, biodiversiteetin katoaminen ja ääriolosuhteet tapahtuvat nyt silmiemme alla.”

Flooding, No Rain -kappale julkaistaan perjantaina, mutta sille kuvattu musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

”Halusin tehdä simppelin videon, joka vangitsisi kappaleen tunnelman ilman turhia rönsyjä. Kuvasin, editoin ja värimäärittelin videon itse koska en näemmä ole haalinut korona-aikana riittävästi projekteja. Kiitokset kuuluvat vaimolleni Hetta Inari Komille, joka auttoi kuvausten valaistuksessa ja editointivaiheessa.”

Katso video ja kuuntele kappale.