Ilmiön ohjelma valmis – turkulaisfestivaali välttää ilmiselvimpiä valintoja

Ilmiön ohjelma on valmis.

03.06.2019

Monitaidefestivaali Ilmiö on viimeistellyt ohjelmistonsa.

Lauantaina 27.7. Uittamon tanssipaviljongin ympäristössä on nähtävissä muun muassa runoja, performanssia, abstraktia maalaustaidetta, outsider-teoksia, veistosinstallaatioita, sekä videotaidetta ja musiikkivideoita pakettiautossa.

Paikalla nähdään myös 50 eri musiikkiartistia ja -esiintyjää kuten esimerkiksi krautrockin pioneeri ja Neu!:n perustaja Michael Rother (kerroimme asiasta täällä).

Fiskarsilaisen valokuvataiteilija Taru Samolan ja tammisaarelaisen kuvataiteilija Tanja Is:in poikkitaiteellinen projekti käsittelee ihmisyyden ja sovinnaisuuden rajoja. Kaksikko rakentaa festivaalille Rippituoli- ja Uhrialttari -installaatiot – Rippituolin sisällä osallistujat pääsevät tunnustamaan ”syntinsä” ja Uhrialttarille voi uhrata ruokia.

Puccinin klassikko-ooppera Madame Butterflyhyn väljästi pohjautuva esitys Poor Butterfly on taas puolestaan Erika Malkin ja Aino Lehtovaaran tragikoominen tarina rakastettunsa paluuta odottavasta naisesta.

Turkulainen erityistä tukea tarvitsevien kuvataideryhmien kollektiivi Taidekeskus Into esittää teoksen Into Jazz Band E Rolls, johon on osallistunut yhteensä 40 kuvataiteen harrastajaa, kun taas vantaalainen lavarunoilija, feministi ja koomikko Nihkee Akka esittää M-juna -lavarunoesityksen, joka käsittelee sukupuolia, seksuaalisuuksia ja kieroon kasvamista.

Koko ohjelman löydät Ilmiön Facebook-sivuilta täältä.

Lisää luettavaa