Ilosaarirockin ohjelmakartassa näkyy tuskallinen ongelmatilanne jalkapallon MM-kisoja odottaville musafaneille

14.05.2014

Oletko iloinnut Portisheadin Suomen-keikasta? Kiinnostavatko myös ensi kesän jalkapallon MM-kisat? Joudut nyt hankalan valinnan eteen.

Teksti: Juuso Hämäläinen / Saku Schildt, kuva: Ilosaarirock (Portishead)

Tämäkin vielä. Koska elämä ei ole helppoa eikä mikään mene niin kuin pitäisi, eilen julkistettu Ilosaarirockin ohjelmakartta paljastaa keljun ongelmatilanteen: sunnuntaina 13.7. yhtenä festarin pääesiintyjänä soittavan Portisheadin keikka menee päällekäin futiksen MM-finaalin kanssa. Niinpä tietysti.

Nyt ei auta muu kuin päättää, kummanlainen hengenravinto on tärkeämpää: kerran neljässä vuodessa nähtävä urheilumaailman päätapahtuma vai vielä harvinaisempi Portisheadin Suomen-keikka.

Ilosaarirock siis tiedotti eilen saaneensa kattauksensa valmiiksi. Festari lähtee käyntiin perjantaina 11. heinäkuuta Töminä-klubilla. Töminällä esiintyvät muun muassa Hopeajärvi, Speedtrap, Sur-rur, Relentless ja Beastmilk.

Festivaali paljasti viime viikolla saavansa vahvistusta Ruotsin progemetallipumppu Opethista.

Muihin tuoreisiin kiinnityksiin kuuluvat jyväskyläläinen thrash-yhtye Lost Society, hiphop-artisti Asa uuden yhtyeensä kanssa, Suomen Manchesterin eli Tampereen oma punkryhmä Nyrkkitappelu sekä Jazz-Emmalla palkittu helsinkiläinen Dalindèo.

Uusia tuulia Laulurinteelle tuovat Qstockin, Ilosaarirockin ja Provinssirockin välisen bändivaihdon kautta saapuvat yhtyeet. Grunge-henkinen Magic Meredith saapuu Seinäjoelta ja ”violent poppia” soittava Blind Channel Oulusta. Ilosaaren oma valinta bändivaihtoon on hardcore- ja metallisävyinen Night Lives.

Erikoisemmasta musatarjoilusta vastaa Ilosaarirockin Rokit-kilpailun voittanut joensuulainen OJJ, joka soittaa Gameboylla tuotettua kokeellista chiptunea.

Ilosaaressa esiintyvät myös mm. Ellie Goulding, Mustasch, A$AP Ferg, Alice in Chains, Studio Killers, Eppu Normaali, Jenni Vartiainen ja Stam1na.

Koko festariviikonloppua ei tarvitse kuitenkaan viettää keikoilla, Ilosaarirock tarjoaa paljon muutakin aktiviteettiä. Tarjolla on esimerkiksi elokuvateltta ja jatkuvasti hitaita soittava disco. Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen fiilisteleekin, että Ilosaarirock on kokonaisvaltainen elämys.

Liput Ilosaarirockiin voi ostaa tapahtuman verkkosivuilta tai Tiketistä.

Lisää luettavaa