Indiemaailmaa hämmentänyt plagiointisyytös osoittautui kännissä ja läpällä -osaston jutuksi

21.08.2014

Tame Impalaa plagioimisesta syyttäneet chileläistoimittajat sanovat koko homman olleen vitsi.

Teksti: Saku Schildt

Hajotkaa, täällä ei ole mitään nähtävää. Suunnilleen näin sanoivat chileläisen Rata-sivuston toimittajat Raúl Álvarez ja Patricio Pérez Rolling Stonen haastattelussa, kun kaksikolta kysyttiin musiikkiblogeissa ympäri maailmaa siteeratusta jutusta, jossa Tame Impalan vihjattiin napanneen Feels Like We Only Go Backwards -kappaleensa melodian argentiinalaisen Pablo Ruizin 1980-luvulla julkaisemasta kappaleesta. Asiasta uutisoitiin myös Rumbassa.

”Se oli vitsi. Saimme idean juttuun yksissä bileissä. Oli mielenkiintoista, miten juttu meni viraaliksi niin nopeasti. Emme odottaneet niin laajaa reaktiota”, kaksikko sanoi Rolling Stonelle.

Tame Impalan laulaja Kevin Parker näki jupakan humoristisen puolen heti kättelyssä. ”Tämä on vitsi, eikö niin?” Parker tokaisi Rolling Stonelle, kun häneltä pyydettiin kommenttia plagiointiväitteistä.

Mutta eihän asia siihen jäänyt. Pablo Ruiz kertoi argentiinalaisen radiokanavan haastattelussa harkitsevansa oikeustoimiin ryhtymistä ”plagioinnin” vuoksi. Sillä lailla.

Alla vielä se Rata-sivuston läppävideo:

Lisää luettavaa