Irenen uusi single tähdittää kansainvälistä dokumenttisarjaa – taustajoukoissa Coldplay-orkestroija

Sarja käsittelee toista maailmansotaa pohjoismaissa.

04.02.2022

Kansainvälistä uraa tekevä Irene eli Jutta Irene Ruonansuu on julkaissut tänään uuden singlensä Wars Untold. Vaikuttava kappale on tehty kotimaisen Untold Arctic Wars -sotadokumenttisarjan tunnusmusiikiksi.

Biisin säveltänyt ja sanoittanut Irene kertoo, että tunnusmusiikin luominen sarjaan tuntui valtavalta etuoikeudelta. Muusikko halusi ympärilleen parhaan mahdollisen tiimin, joten mukaan värvättiin muun muassa Coldplayn kanssa laajasti työskennellyt Davide Rossi. Hän vastaa biisin jousiorkesterista.

”Pohdin omaa paikkaani sukupolvien ketjussa ja sitä, miten isovanhempiemme sotatraumat elävät meissä jälkeläisissä. Syntyi kappale, jossa kuvaillaan brutaalisti, mitä tapahtuu, ellei ihmiskunta opi virheistään vaan antaa sotahistorian toistaa itseään”, Irene kommentoi kappaleen syntyä.

Untold Arctic Wars eli Vaietut arktiset sodat on kuusiosainen dokumenttisarja, joka käsittelee arktisen alueen taisteluja toisen maailmansodan aikana. Sen on tuottanut oululainen NTRNZ Media, joka tunnetaan parhaiten palkintojakin keränneestä tv-sarjasta Eränkävijät. Sarjan kertojaäänenä toimii näyttelijä Peter Franzén.

”Pelkästään arkistomateriaalien kartoitus ja jälkikäsittely tai animaatiokarttojen tuotanto on ollut lähes kahden vuoden hankkeita. Olemme kuvanneet ja haastatelleen noin 30 huippuasiantuntijaa sarjaa varten”, tuottaja Teemu Hostikka kommentoi Mun Oulun haastattelussa.

Dokumenttisarja on katsottavissa Yle Areenassa 14. helmikuuta alkaen.

Tutustu Wars Untold -kappaleen puhuttelevaan musiikkivideoon alla.

Lisää luettavaa