IS: Punkstoo-tilin paljastukset veivät käräjille muusikon törkeästä kunnianloukkauksesta – asian käsittely alkoi tänään

Asian käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

18.10.2023

Ilta-Sanomat kertoo sivuillaan täällä, miten syyttäjä vaatii kahdelle naiselle sakkorangaistusta Teemu Bergmanin törkeästä kunnianloukkauksesta. Bergman tunnetaan bändeistä kuten Pää Kii, Kakka-hätä 77, Myrkky-Käärme ja Juice Normaali. Asian käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan Punkstoon Instagram-tilillä vihjailtiin heinäkuussa 2021, että Bergman olisi kohdistanut naiseen seksuaalista väkivaltaa.

Bergmania ei kirjoituksessa mainita nimeltä. Syyttäjän mukaan hän on kuitenkin tekstistä tunnistettavissa. Syyttäjän mukaan kirjoituksessa levitettiin valheellista tietoa, joka aiheutti Bergmanille suurta kärsimystä. Kirjoituksen jälkeen Bergmanin yhtyeiden esiintymiset peruttiin ja asiasta uutisoitiin laajalti mediassa. Myös Rumba uutisoi Punkstoo-kirjoituksista useaan otteeseen.

Syyttäjä syyttää kunnianloukkauksesta tekstin kirjoittajaa ja Punkstoo-Instagram-tilin perustajaa. Kumpikin nainen kiistää syytteen. Tekstin kirjoittanut kertoo, ettei Bergman ole hänen tekstistään tunnistettavissa, vaan hän käytti siinä henkilöstä nimenä vain kirjainta ”T”.

Syytetty kertoo, ettei hän kirjoittanut tekstiä Bergmania loukatakseen, vaan nostaakseen esille punk-piireissä esiintyvän seksuaaliseen häirinnän. Toinen naisista ei väitteensä mukaan puolestaan ole perustanut Punkstoo-tiliä.

Lue Ilta-Sanomien uutinen täällä.

Lisää luettavaa