J. Karjalainen on vanha skedefiilistelijä – siksi hän on innoissaan, kun saa oman skeittilauta- ja vaatemallistonsa

J. Karjalainen -mallisto kaupoissa tällä viikolla.

11.05.2020

Kerroimme perjantaina täällä, miten J. Karjalainen saa oman skeitti- ja vaatemalliston Happy Hour Skateboardsin toimesta.

Nyt mallistosta on kerrottu tarkemmin.

”Malliston grafiikat rakentuvat kolmen levyn ympärille: J. Karjalainen & Mustat Lasit (1981), Doris (1985) ja Lännen-Jukka (2006). Doris-tuotteissa käytetään levynkansitaiteen lisäksi Kai Kujasalon kiertuepaitasuunnitelmaa, jota ei lopulta koskaan julkaistu. Lännen-Jukka-tuotteissa esiintyy chicagolainen ouija-lauta 1920-luvulta, ja laudan taustakuvio on tapettia keltaisesta talosta. Mustat lasit -grafiikka on reprottu Kai Kujasalon alkuperäistyöstä, joka koristaa Karjalaisen debyyttialbumin kantta”, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan J. Karjalaisen ja Happy Hour Skateboardsin yhteistyö sai alkunsa Happy Hour Skateboardsin fanikirjeestä Karjalaiselle lokakuussa 2018.

”Kahden aiemman yhteistyöprojektin jälkeen koimme, että uskallamme lähestyä tahoa, jonka kanssa yhteistyöstä olimme uskaltaneet vain haaveilla karaoke-iltoina. Tiesin että Karjalaisen perheessä on harrastettu skeittausta ja siksi luotin siihen, että J. tietäisi että skeittaajat ovat hyvien puolella. J. Karjalainen on mielestämme aikamme suurin suomalainen muusikko. Hänen musiikkinsa ja Kai Kujasalon kansitaide ovat kansallislahja, joka siirtyy levyhyllyissä sukupolvelta toiselle”, kertoo Happy Hour Skateboardsin tuotannosta ja jakelusta vastaava Oki Kalaoja.

“Olen aina diggaillut skeittareita, niiden stailia, dekkien designia ja kuteita”, sanoo J. Karjalainen. “70-luvulla käytiin Stokiksesta hakemassa jenkkiläisiä skeittipaitoja, Alvaa ja muita. Kun Happy Hour -jengi ehdotti yhteistyötä kanssani, siihen oli helppo suostua. Skitta ja skede ovat samaa puuta, hyvää puuta.”

Online pop-up kaupassa mallistoa tulee myyntiin jo perjantaina 15.5., onlinejulkaisu jälleenmyyjillä on puoelstaan lauantaina 16.5.

Lisätietoa myyntiaikoista ja tuotteista saat täältä.

Lisää luettavaa